A világ legvékonyabb LCD-tévéje

Vágólapra másolva!
Letaszította trónjáról a Philipset a Samsung: jelenleg a dél-koreai gyártó kínálatában érhető el a világ legvékonyabb LCD-tévéje, noha az új bajnok csupán 0,1 millimétert tudott ráverni a korábbi csúcstartóra, de ez is elégnek bizonyult a cím elnyeréséhez.
Vágólapra másolva!

A Philips az augusztusi IFA szórakoztatóelektronikai vásáron mutatta be 32 colos átlójú, lapos képernyős tévéjét, amelyet az LCD-k kategóriájában ekkor a világ legvékonyabb készülékének kiáltottak ki, mivel vastagsága csupán 8 milliméter. A múlt héten azonban a Samsung kaparintotta meg a címet 40 colos képernyőjével, amelynek vastagsága 7,9 milliméter, azaz döntő különbségről igazából nincs szó - számolt be a PC World.

Ugyanakkor mindkét készülék esetében némi trükközéssel sikerült elérni az ultravékony kivitelt: a tervezők a tévétunert és néhány egyéb elektronikai alkatrészt egy, a tévétől különálló dobozba építettek be - számolt be az informatikai szaklap. Mivel mindkét cég esetében prototípusokról van szó, nem tudni, mikor kerülhetnek a boltok polcaira, egyáltalán tervezik-e piaci bevezetésüket. A hamarosan meg is vásárolható termékek közül jelenleg a Sony november közepén megjelenő tévéje viszi el a pálmát: a ZX1-es modell vastagsága csupán 9,9 milliméter.