Michelisz egy kiesés, majd 16. hely

Vágólapra másolva!
Amilyen jól indult Michelisz Norbert számára az első WTCC-s hétvége, olyan rosszul folytatódott a vasárnap. Először leesett az eső, majd az első futam legelején kiütötték a pályáról. A második futamra így már csak a tisztes helytállás maradt.
Vágólapra másolva!

Sajnos nem sikerült túl jól a versenyen való bemutatkozás Michelisz Norbert számára a WTCC-ben. A vasárnapi első futamig minden nagyon jól alakult, bár az időközben a pályára zúduló eső újabb ismeretlen helyzet elé állította a magyar fiút.

A bemelegítő edzésen azonban volt ideje kipróbálni az esőgumikat, illetve a módosított beállításokat, sajnos az első versenyfutamon már nem maradt ideje tökéletesíteni ezt.

Michelisz a tegnapi időmérő alapján a 20. helyről indulhatott el az első verseny repülőrajtjánál, de nem sokáig körözhetett a pályán. Az első kanyarban történt rajtbalesetet ugyan még elkerülte, de a pálya második felében a gyári Chevroletben ülő Orido kiforgatta, majd egy következő versenyző is elcsapta a Seat orrát, így Michelisz kiállt a versenyből.

Forrás: markakupa.hu

Az első versenynek közvetlenül Nicola Larini mellől vághatott neki
(Még több fotó a Zengő Motosport galériájában. Kattintson a képre!)


A második futamnak így az utolsó előtti, azaz 28. helyről vághatott neki Norbi, immár állórajtból. Ez sem adott túl sok okot az optimizmusra, hiszen körülötte csak BMW-k tanyáztak, amelyek köztudottan sokkal jobbak az állórajtnál. Így hát nem volt nagy esély rá, hogy már az indulásnál leelőz rengeteg autót.

Ezúttal rajtbaleset sem volt, így Norbi a mezőny végéről volt kényetlen szép lassan előre küzdeni magát. Ez sikerült is, miközben az élmezőnyből többen kiestek. A versenyt végül Norbi alkalmi csapattársa, Tom Coronel nyerte meg, míg Michelisz a 16. pozícióban ért be a célba. Ez a privátok között az ötödik helyet jelenti, ami szép eredmény, de egy jobban sikerült első futammal talán lehetett volna jobb is.

Forrás: markakupa.hu

A hat európakupás győztes közül Norbi tudott a legközelebb kerülni Coronelhez
(Még több fotó a Zengő Motosport galériájában. Kattintson a képre!)


Az biztos, hogy Michelisz Norbi immár a WTCC-ben is igazolta gyorsaságát, azonban versenyen egyelőre nem sikerült kiemelkedőt produkálni. Reméljük lesz még rá alkalma!