Vágólapra másolva!
Sándor György jövő tavasszal kölcsönben a bolgár Liteksz Lovecs labdarúgócsapatában játszik.

Az Újpest középpályására - a lila-fehérek honlapja szerint - opciós joggal rendelkezik a bolgár együttes. A 24 éves játékos háromszor szerepelt a válogatottban. A két klub üzleti titokként kezeli a megállapodás részleteit.

Az Újpest honlapján Sallói István sportigazgató nyilatkozott az átigazolásról: "A bolgár csapat régóta belső középpályást keres, és leginkább Sándor György játéka keltette fel érdeklődésüket. A játékos a múlt héten orvosi vizsgálaton vett részt, amelyen megfelelt, a szerződést pedig ma véglegesítettük.

Gyuri távozása tehát nem ért váratlanul bennünket, egyébként korábban is arra számítottunk, hogy belső középpályásaink, Sándor és Bozic közül az egyik távozhat. Úgy ítéljük meg, hogy tudjuk helyettesíteni őt, és erre a feladatra Jucemar lehet a legalkalmasabb. A brazil játékosnak szüksége volt a fél éves beilleszkedési időre, és reményeink szerint a tavaszi szezonban már alapemberként számíthatunk rá.

Forrás: MTI

Sándor György (jobbra) tavasztól a bolgár bajnokságban harcolhat a labdáért

A mostani átigazolásnál figyelembe vettük a klub és a játékos érdekeit is. Sándor Gyuri szerette volna kipróbálni magát külföldön, és most egy olyan csapathoz került, ahol könnyen beilleszkedhet, hiszen kiválóan beszél oroszul. Az Újpest FC a jövőben is nyitott a tárgyalásokra, de természetesen csak akkor, ha a klub és a játékos is megfelelő ajánlatot kap.