Nem volt fűtés 20 ezer pesti lakásban pár órán át

Vágólapra másolva!
20 ezer dél-pesti lakásban nem volt távfűtés, mert szombaton délután meghibásodás történt a csepeli erőműben. A hibát este hét óra után elhárították, de a radiátorok felmelegédére még várni kell.
Vágólapra másolva!

Csepelen és Pesterzsébeten nem volt szombaton délután távfűtés, mert a csepeli erőműben meghibásodás történt. A csepeli erőművet üzemeltető Atel Csepeli vállalatcsoport kora este közleményt adott ki, amely szerint a távhőszolgáltatás ismét zavartalanul működik Csepelen, ezt azonban a fogyasztók csak az esti órákban fogják érzékelni. A Csepeli Ipartelep távhőszolgáltatási rendszeréről leválasztották azt a két ipari fogyasztót, amelyek a meghibásodásért felelősek.

A mínusz 4-6 Celsius-fokos hidegben mintegy 20 ezer lakásban voltak hidegek a radiátorok. Balog Róbert, a Főtáv szóvivője szombaton délután elmondta: várakozásaik szerint a pesterzsébeti és csepeli lakótelep Pesterzsébet felőli részén délután hat órától újra tudják indítani a rendszert, a keringetőrendszer feltöltése után nem azonnal melegednek át a fűtőtestek.

Balog korábban közölte: bíznak abban, hogy este tíz órára mindenhol, tehát a teljes csepeli lakótelepen is melegedni kezdenek a radiátorok.