Már kapható a Dell új netbookja

Vágólapra másolva!
Több nyugat-európai országban már kapható a Dell 10 inches kijelzővel szerelt netbookja, az Inspiron Mini 10.
Vágólapra másolva!

A Las Vegasban, az idei Consumer Electronic Show kiállításon bemutatott Mini 10 több nyugat-európai országban már kapható. A gépben ezúttal is megtaláljuk azt az egyéni konfigurációs lehetőséget, amit a Dell az asztali gépek esetében kínált - így a vásárló egyedi eszközökkel és kiegészítőkkel színesítheti a palettát. Az alapesetben 1024x768, tehát viszonylag alacsony felbontású TFT LCD-kijelzőt már a vásárlás előtt le lehet cserélni egy HD-felbontású (720p) változatra. A megjelenítő értelemszerűen 16:9 arányú, tehát akár mozifilmek lejátszására is alkalmas.

A mindössze 1,3 kilogramm tömegű netbookban a szokásos Intel Atom processzor felel az alacsony fogyasztásért és a gyors működésért. Ebből is lehet gyorsabb, 1,6 GHz-es verziót rendelni. Egy ponton viszont a vásárlónak nincs választása, és ez a Mini 10 specifikációja - a memóriát sajnos nem lehet előre megszabni. A megrendelés előtt érdemes átgondolni, hogy a 120 vagy a 160 gigabyte-os merevlemez felel meg jobban a várható igényeknek. A netbookban természetesen beépítette, már a nem végleges n-szabványt is támogatja. Ezt külön rendelés esetén lehet igényelni - az alapverzió a 802.11b/g támogatja. A beépített Bluetooth-támogatáson felül még egy digitális tv-tunert is sikerült belepréselni a készülékbe.

A Dell továbbá kilátásba helyezte egy 250 Gb-os merevlemezzel és 2 GB fix memóriával szerelt verzió piacra dobását is, amely már alapesetben tartalmaz HSDPA-modemet és GPS-t is. Előbbi segítségével mindössze egy SIM-kártára és egy mobilinternet-előfizetésre van szükség, ahhoz, hogy szélessávon lehessen internetezni. Jó hír lehet a Windows XP-rajongóknak, hogy a már megszokott operációs rendszer lesz az alapértelmezett, előre telepített szoftver a gépben. Az alapmodell ára 400 euró (110 ezer Ft).