Szeptemberben nyit az Eiffel Tér Irodaház

Vágólapra másolva!
Szeptemberben nyit Budapesten a Nyugati térnél az Eiffel Tér Irodaház - mondta Sztankov Attila, a generálkivitelező Hárosz Zrt. fejlesztési igazgatója szerdán Budapesten az épület bokrétaünnepségén.
Vágólapra másolva!

A Nyugati pályaudvar és a közelében lévő posta között épülő komplexum már szerkezetkész, beruházási értéke közel 45 millió euró, amely magában foglal egy 1 millió euró költségből megépülő kulturális közparkot is.

Az Eiffel Tér Irodaházat 2007 novemberében kezdték el építeni, teljes nettó területe 23 663 négyzetméter. Az épületben több mint 17 ezer négyzetméter "A" kategóriás iroda található, a bérbe adható kiskereskedelmi és éttermi területek nagysága pedig csaknem 5 500 négyzetméter. A három szintes mélygarázsban 365 parkolóhely lesz.

A bérlők érdeklődése már most jelentős a fejlesztés iránt, a bérlemények több mint 20 százalékát már bérbe adták. Teljes mértékben bérlőre talált a csaknem kétezer négyzetméteres, öt különböző éttermet és kávézót magába foglaló éttermi szint, és a földszinten található 3500 négyzetméteres kiskereskedelmi terület bérbeadása is gyorsan halad. Az irodák bérleti díja 16 és 20 euro között lesz havonta négyzetméterenként - mondta Kovács Attila, a fejlesztő DVM Group ügyvezető igazgatója.

Az irodaház és a pályaudvar közti területet lesüllyesztik, az itt keletkező amfiteátrum-szerű téren kulturális rendezvényeket tarthatnak is tarthatók.

Ennek 1 millió eurós költségét szintén a beruházó fizeti, bár a tér közterület lesz. Az 5.000 négyzetméter területű közpark nyáron szabadtéri színházi előadások, koncertek és kiállítások színtere lesz, míg télen korcsolyapálya várja itt a látogatókat.

A beruházó Europa Capital eddig 5 milliárd euró értékű projekteket hozott létre, és 17 országban van jelen.

A két fejlesztő a Convergence Capital, valamint a DVM Group. Az előbbi eddig 150 millió euró értékben indított projekteket, míg az utóbbi félmillió négyzetméternyi iroda- és kereskedelmi létesítményt fejlesztett.

A bérbeadást a Cushman and Wakefield végzi, az épületet a Finta és Partners tervezte, Fekete Antal Ybl-díjas építész irányításával.