Vágólapra másolva!
A Lazio ebben a szezonban ugyan csak a középmezőnyben szerepel a Serie A-ban, de a városi rivális AS Roma hazai legyőzésével a szurkolók máris kárpótolva érzik magukat. A római derbin, amelyet a Lazio 4-2-re nyerte meg, a gárda második találatát az argentin csatár, Mauro Zárate szerezte, akinek ez már a 11. bajnoki gólja volt, és ezzel ő a klub legeredményesebb futballistája.

A támadó csak kölcsönben szerepel a Laziónál, hivatalosan a katari Al-Szadd játékosa, és a rómaiaknak április 30-ig van lehetőségük arra, hogy bebiztosítsák szolgálatait a következő szezonra - ehhez a játékjogának a felét kellene most megszerezni, aminek az ára több millió euró lehet.

A Lazio elnöke, Claudio Lotito szerint ugyan a drukkereknek nem kell izgulniuk, és Zárate a következő idényben is náluk marad, de a csatár bátyja, az egykor szintén futballista, jelenleg pedig testvére ügynökeként tevékenykedő Sergio ebben már korántsem biztos. Ő úgy véli, hogy az öccsét a remek teljesítmény ellenére sem becsülik meg eléggé a Laziónál, amit szerinte az is mutat, hogy Delio Rossi edző az AS Roma ellen a 65. percben lecserélte.

A hírek szerint az Internazionale, a Manchester City és a Liverpool is figyeli a dél-amerikait, és mind a három egyesület szívesen megszerezné Záratét, amennyiben a Lazio nem lép időben.

További átigazolási hírek
A Hertha BSC és a Lazio is érdeklődik az AC Milan svájci középhátvédje, Philippe Senderos iránt. Az Osasuna középpályása, Patxi Punal 2011-ig meghosszabbította szerződését. Az Olympique Lyon kiszemeltje a brazil Cruzeiro középpályása, Ramires. Az Espanyol jobbhátvédjét, Sergio Sánchezt a Sevilla vinné. Az Arsenalt a Le Mans középpályásával, Mathieu Coutadeurrel hozták kapcsolatba.

www.global-soccer.eu