Vágólapra másolva!
Emelkedéssel zárta a szerdai kereskedési napot a legfőbb japán tőzsdeindex, a Nikkei. A 0,6 százalékos bővülés mögött a kereskedőcégek jó teljesítménye állt, azonban a nagyobb növekedés elmaradt az erősödő jen hatására.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A Reuters tudósítása szerint a Mitsubishi vállalat felminősítése segítette a kereskedő cégek javuló hangulatát, viszont a jen valamelyest erősödött, ami az exportot veti vissza. Ez érződött például a Honda Motor papírjain.

A Nissan Motor azonban 5 százalékot ugrott miután bejelentette, hogy az alacsony kibocsátású autók eladásai Japánban 30 százalékot emelkedtek eddig májusban. A biztosító T&D Holdings adósbesorolását azonban leminősítette a Nomura, így veszített papírjainak értékéből.

A Nikkei 54,35 pontot emelkedve 9344,64 pontot zárt, ami 0,6 százalékos emelkedésnek felel meg. Tegnap még 2,8 százalékos emelkedés jellemezte az indexet. Nemrég látott napvilágot a rekordnak számító negyedéves japán GDP-esés, ami az előrejelzett 16 helyett "csak" 15,2 százalékot tett ki. Erről bővebben itt olvashat.