Kommunikál és mozgatja végtagjait Massa

Vágólapra másolva!
Kezét és lábát is mozgatja a szombaton súlyos koponyasérülést szenvedett Felipe Massa Forma-1-es pilóta, akit az Állami Egészségügyi Központban műtöttek meg - derült ki a kórházat felügyelő minisztérium szóvivőjének nyilatkozatából. A szóvivő szerint az orvosok bíznak abban, hogy az autóversenyző nem szenvedett maradandó károsodásokat.
Vágólapra másolva!

Bizakodnak az orvosok - mondta hétfőn reggel az MTV-nek Bocskai István, a Honvédelmi minisztérium szóvivője Felipe Massáról, akit az egykori Honvéd Kórházban, az Állami Egészségügyi Központban kezelnek szombati balesete után.

Bocskai szerint a Forma-1-es pilóta az altatásból felébredve kommunikál, mozgatja kezét-lábát, ami mind arra utal, hogy nem szenvedett maradandó károsodásokat. A szóvivő hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy egyelőre túl korai bármit is kijelenteni a felépülésről.

Felipe Massa szombaton délután, a Magyar Nagydíj időmérőjének második felében szenvedett balestet. Az előtte haladó Rubens Barrichello autójának egy levált alkatrésze találta fejbe a Ferrarival száguldó pilótát. Felipe Massa ezután egyenesen belerohant a gumifalba.

Felipe Massát szombaton délután fél négy előtt szállították be mentőhelikopterrel az Állami Egészségügyi Központba, eszméletlen állapotban. A kivizsgálása után kiderült, hogy koponyaboltozati csonttörése van. A műtétet a kórház fősebésze, Zsíros Lajos által irányított sebész csapat hajtotta végre, akiknek Bocskai szerint nagyon komoly tapasztalatuk van extrém sérülésekkel.

Vasárnap délelőtt Massa CT-vizsgálaton esett át, majd néhány percre felébresztették az altatásból, hogy láthassa időközben Budapestre érkezett, várandós feleségét. Az asszony a család többi tagjával együtt Sao Pauló-i otthonukban látta televízión férje balesetét, és nem sokkal később útnak indult a magyar fővárosba. A pár idén novemberre várja első gyermekét, akit ugyancsak Felipének fognak hívni.