Vágólapra másolva!
November 27-ig meghosszabbították szerdán Gál György SZDSZ-es politikus előzetes letartóztatását. Az SZDSZ volt erzsébetvárosi frakcióvezetőjét tavaly novemberben vették őrizetbe különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás gyanúja miatt.
Vágólapra másolva!

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán november 27-ig meghosszabbította Gál György volt erzsébetvárosi SZDSZ-es politikus előzetes letartóztatását. A végzés nem jogerős, ellene a gyanúsított védője fellebbezést jelentett be.

Az SZDSZ volt erzsébetvárosi frakcióvezetőjét tavaly novemberben vették őrizetbe különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt. Az önkormányzati képviselő - aki egyben a kerület gazdasági bizottságának is elnöke volt - a gyanú szerint egy vele együttműködő vállalkozóval 700 millió forint kárt okozott a VII. kerületi önkormányzatnak.

Az ügyben decemberben őrizetbe vettek egy másik szabad demokrata önkormányzati képviselőt Kardos Pétert. Februárban pedig őrizetbe vették a kerület MSZP-s polgármesterét, a vesztegetéssel, hűtlen kezeléssel és más bűncselekményekkel gyanúsított Hunvald Györgyöt is. Az ő előzetes letartóztatását augusztus 11-én hosszabbítottak meg három hónappal.

A gyanúsítottak a gyanú szerint ismerősöknek, rokonoknak utaltak ki kedvezményesen lakásokat, illetve több kerületi ingatlant törvénytelenül becsültek fel, mielőtt külföldi befektetőknek értékesítették volna. Az ügynek eddig 21 gyanúsítottja van.