Vágólapra másolva!
A bajnok és Magyar Kupa-győztes MKB Veszprém nyerte az első alkalommal kiírt férfi kézilabda Szuperkupát, miután szombaton, Kecskeméten legyőzte a Pick Szegedet.

Budapest Bank Szuperkupa:
MKB Veszprém - Pick Szeged 25-22 (13-11)

Az első kilenc percben felváltva estek a gólok, aztán Peric védéseinek köszönhetően lépéselőnybe került az esélyesebb Veszprém, de elhúzni nem tudott.

Rendezte sorait a rivális, az egyenlítés azonban sokáig - egészen a 19. percig - váratott magára. Mivel a fordítás sehogy sem sikerült a Tisza-partiaknak, jött az időkérés, ám ez sem segített. Sőt a Veszprém elment három góllal, amiből aztán kettőt megtartott a szünetig.

A folytatásban több ziccert is kidolgozott a bajnok, az irányzékkal azonban sokszor baj volt. Marjanac remeklései arra voltak jók, hogy ne szakadjon le a Szeged. Állandósult a 2-3 gólos különbség, de amikor a Veszprém elővette a frissen igazolt, remekül lövő Terzicet, 18-14 lett az állás.

Az utolsó negyedóra 20-16-os veszprémi előnyről indult, és ebben a szakaszban már kiütközött, hogy a szegediek tartalékosak, és nem bírják a rivális által diktált iramot. Gyorsan 23-16-ra módosult az állás, és ekkor a játék minden elemében jobb volt a Veszprém.

A biztos vezetés tudatában az MKB kiengedett, és így faragott hátrányából a Pick.