Első fotó a kompakt Lexusról

Vágólapra másolva!
A Frankfurti Autószalonon bemutatják a Lexus új LF-Ch nevű prémium kompakt tanulmányát, amely akár csak áramot használva is képes lesz üzemelni.
Vágólapra másolva!

A kompakt szegmensbe betörni készülő japán márkának olyan ellenfelekkel kell majd szembenézni, mint a BMW 1-es sorozata vagy az Audi A3, de jó okuk van rá az ázsiaiaknak, hogy kipróbálják magukat a városi kisautók piacán. A Toyota luxusmárkáját egyre öregedő vásárlói réteggel választja, és az óriáscég reményei szerint a viszonylag olcsó, a trendeknek megfelelően környezetkímélő kompakttal új, fiatal híveket szerezhetnek maguknak.

Ennek megfelelően az ötajtós LF-Ch megkapja a Toyota hibridtechnológiáját, amely két másik frankfurti újdonságban, a konnektoros a Toyota Priusban és az Auris HDS tanulmányban is megtalálható lesz. A HDS a Hybrid Drive Synergy nevű hibrid-technológiájára utal, amelynek köszönhetően az LF-Ch-t elméletileg akár kizárólag áramot fogyasztva is lehet majd használni - hogy pontosan milyen elektromos vagy hagyományos motort kap a kocsi, még nem tudni.

Forrás: Lexus

A LF-Ch-t élőben szeptember tizenötödikén láthatja a közönség, de állítólag már szeptember tizedikén közzéteszi a modell teljes sajtóanyagát a Lexus. A kompakt-tanulmány mellett ott lesz Frankfurtban a ráncfelvarráson átesett LS modellcsalád és a GS, az IS és IS F frissített változatai is.