Zöldséget vitt a bíróságra a termését árammal védő gazda

Vágólapra másolva!
Saját termesztésű zöldségekkel érkezett bírósági tárgyalására az a 69 éves kesznyéteni férfi, akit emberölés kísérletével vádolnak, mert áramot vezetett a kerítésébe. A terményeit védő gazda kerítésénél 2008-ban egy ember meghalt, kettő megsérült: a férfi sajnálja az esetet, de nem érzi magát bűnösnek.
Vágólapra másolva!

Nem érzi magát bűnösnek, de nagyon sajnálja a történteket az a férfi, aki áramot vezetett a kerítésébe és ezért egy ember meghalt, ketten pedig megsérültek 2008 nyarán. A kesznyéteni férfi büntetőügye kedden kezdődött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon, a termését védő 69 éves gazdát több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolják. A férfi saját termesztésű zöldségekkel érkezett a tárgyalásra.

A vádlott a bíróság előtt azt mondta, hogy nem a portáját határoló kerítésbe, hanem a portán belül, a külső kerítéstől 3-6 méterre elhelyezett kerítésbe vezette az áramot. A férfi azzal védekezett, hogy a nyolcvanas évektől kezdve minden évben többször ellopták a kertjéből a terményt. Állítása szerint évente 2-400 ezer forint kára keletkezett, ezt elégelte meg, amikor áramot vezetett a kerítésébe.

A vádlott arra számított, ha valakit megcsíp az áram, majd elmondja a többieknek, hogy ne menjenek a kertjébe, mert veszélyes lehet. A, saját bevallása szerint alapfokú villanyszerelési ismeretekkel rendelkező férfi szerint az okozta a tragédiát, hogy előzőleg 25 mm csapadék esett.

A bíróság tanúként hallgatta meg azt a két férfit, akik bemásztak a kertben, és szintén áramütést szenvedtek. Egyikük nem emlékezett az eset körülményeire, csak arra, hogy a lopást megelőzően rokonaival italoztak. A másik férfi azt mondta, a lopás ötlete attól a férfitől származott, aki végül a helyszínen meghalt.

A tárgyalássorozat szerdán és csütörtökön folytatódik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróságon.