Meghalt egy H1N1-fertőzött krónikus beteg Szegeden

Vágólapra másolva!
Meghalt egy H1N1-vírussal fertőzött férfi Szegeden - közölte a szegedi egyetem klinikai központja. A férfi krónikus betegségben szenvedett, halálának okáról azonban csak szerdán közölnek részleteket.
Vágólapra másolva!

Elhunyt egy H1N1-vírussal is fertőzött, de krónikus beteg férfi Szegeden - közölte kedden a Szegedi Tudományegyetem klinikai központja. A férfi még vasárnap halt meg, részleteket azonban az egyetem csak szerdára ígért. A meghalt férfi a huszonegyedik, akinek halála összefüggésbe hozható az újinfluenza-vírussal Magyarországon.

A Szegedi Tudományegyetem Belgyógyászati Klinikájának intenzív osztályán a hétvégén hunyt el az a kismama is, aki több mint négy hete került kórházba a H1N1 szövődményeivel.

Múlt péntek óta jelentősen megnőtt az újinfluenzás betegek száma Szegeden. Szeptember vége és december 4-e között összesen 35 embernél mutatták ki a H1N1 vírus jelenlétét, az azóta eltelt négy nap alatt azonban már 52 fertőzést mutattak ki. Négy embernél még nem érkezett meg a vizsgálat eredménye.

A szegedi betegek közül jelenleg 14-et ápolnak kórházban, három nőt, hat férfit és öt gyereket. Közülük összesen három felnőttet kezelnek intenzív osztályon.

Az összes H1N1-ről szóló hírünket megtalálja itt.