Még retrósabb lesz az új Volkswagen Bogár

Vágólapra másolva!
Jövő év közepén a Volkswagen leállítja a Beetle aktuális generációjának gyártását Mexikóban. Már készül az utód.
Vágólapra másolva!

Tizenkét év után jövőre leáll a Beetle gyártása a Volkswagen mexikói (Puebla) üzemében. Ezt a Los Angeles-i Autószalonon jelentette be a gyártó, hozzátéve, hogy Final Edition néven búcsúszéria készül a kisautóból.

Ennél sokkal fontosabb viszont, hogy az amerikai részleg vezetője, Stefan Jacoby szerint biztosan lesz utódja a modern Bogárnak, amely 2012-es modellként érkezik majd a tengerentúli piacra. Tekintettel a különös amerikai számozási logikára (a nemrég bemutatott új Audi A8 és minden új modell is hivatalosan 2011-es) ez azt jelenti, hogy a friss Bogár már 2010 végén bemutatkozhat a nagyközönségnek, de legkésőbb 2011 elején biztosan.

Még Amerikában is kapható lesz dízelmotorral, ez már most biztosnak tűnik, ahogy az is, hogy az autó új piacokon jelenik meg, többek között Indiában, Vietnamban és Laoszban.2010 közepén áll le az aktuális Beetle gyártása, vagyis rövid szünet után újraindulnak majd a szalagok, kupé és kabrió is lesz az autóból.

Forrás: Volkswagen

Továbbra is a Golf padlólemezére épül majd a Bogár, de a negyedik generációs platformot nem használják tovább. Ehelyett a Golf VI padlólemezét kapja az új Beetle, így nagyobb hely alakítható ki benne és modern motorokkal szerelhető fel. Úgy hírlik, hogy az új Bogár formatervével szinte teljesen az eredetit másolja majd a Volkswagen.