Vágólapra másolva!
Az amerikai futballbajnokság (MLS) döntőjét tizenegyesekkel elbukó Los Angeles Galaxyből David Beckham már biztosan Európában kezdi a 2010-es évet, hiszen a vb-szereplésre hajtó angol középpályás a Milanhoz megy, és úgy tűnik, a csapat másik sztárja, Landon Donovan sem tart téli pihenőt.

Az MLS legjobb játékosának választott Donovant az angol bajnokság 15. helyén álló Everton nézte ki magának, amely a Milan-Beckham üzlethez hasonlóan nem hosszútávú szerződésben, inkább kölcsönvételben gondolkodik.

Az üzlet mindkét fél számára előnyös lenne, hiszen a szenvedő Evertonnak minden erősítés jól jön, Donovan pedig játékban maradna az MLS következő idényének kezdetéig, amiből a vébén akár az amerikai válogatott is profitálhatna.

A 120 válogatott meccsén szerzett 42 góljával csúcstartó játékos korábban kipróbálta már magát Európában, de sem a Bayer Leverkusennél, sem a Bayern Münchennél nem alkotott maradandót. A csatárként és irányítóként is bevethető Donovan január 2-án csatlakozhat az Evertonhoz, és egy héttel később, az Arsenal ellen akár már tétmeccsen is bemutatkozhat.

A beilleszkedéssel valószínűleg nem lenne gondja, mert az Everton keretében ott található válogatottbeli csapattársa, a korábban a MU-ban is megforduló kapus, Tim Howard.