Májusig kaptak időt a deficitcsökkentésre a görögök

Vágólapra másolva!
Az EU pénzügyminiszterei május 15-i határidőt szabtak Görögországnak azonnali, a költségvetési deficit csökkentését célzó lépések megtételére. Ezek egy részét a görögök már a stabilitási programjukban is bejelentették.
Vágólapra másolva!

Görögországnak március 16-ig a deficitcsökkentő lépéseken felül jelentést kell leadnia a már elért előrelépésekről, illetve időbeosztást kell készítenie a költségvetési célok teljesítésére hozott intézkedések végrehajtására.

Mindezek után az országnak negyedévente jelentést kell készítenie a gazdaság állapotáról. Az Unió ezért arra hívta fel a görögök figyelmét, hogy minél hamarabb tervezzék meg és vezessék be az új reformcsomag tételeit, amely mind a béreket, a nyugdíjakat, az egészségügyet, a közszférát valamint a foglalkoztatás növelését is érinteni fogja.

Az azonnali intézkedéseken túl 2010 végén mutathatnak be újabb intézkedéscsomagot.

Több eurót használó ország is alkalmazhatott olyan könyvelési trükköket, amelyek Görögország jelenlegi, csődközeli helyzetéhez vezettek - írta tegnap a New York Times. A devizaügyleteknek álcázott hitelek elrejtésében a Wall Street nagybankjai is közreműködtek.