Vágólapra másolva!
Páva Zoltánt, Komló szocialista polgármesterét hűtlen kezeléssel gyanúsítja a rendőrség. Korábban a város fideszes önkormányzati képviselői tettek feljelentést, mert a Komlói Szociális Kht. olyan adásvételi szerződést kötött egy 45 millió forintos ingatlan tulajdonrészének értékesítésére, amely szerintük törvényileg támadható volt. Páva nem tartja magát bűnösnek, sőt meglepte a gyanúsítás híre.
Vágólapra másolva!

Nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja állapítható meg a rendőrség szerint Páva Zoltánnal, Komló szocialista polgármesterével szemben egy városi ingatlan értékesítése miatt.

A Fidesz komlói szervezete pénteken juttatott el egy rendőrségi dokumentumot az MTI-hez, ami szerint a kaposvári rendőrkapitányság "az eddig beszerzett bizonyítékok alapján" gyanúsította meg a polgármestert. Mivel Páva Zoltán országgyűlési képviselő, a nyomozást a Központi Nyomozó Ügyészség végzi majd.

Nem tartja magát bűnösnek Páva Zoltán, aki elmondta: "Tisztának érzem magam. Meglepett a gyanúsítás híre és meg vagyok döbbenve, mert engem az ügyészség még meg sem hallgatott". Mint hozzátette, bármikor hajlandó lemondani mentelmi jogáról.

Egy adásvételi szerződéssel kezdődött

A nyomozás ismeretlen tettes ellen, Kispál László és Polics József helyi fideszes képviselők feljelentése alapján indult, miután a komlói és a Baranya Megyei Önkormányzat tagságával működő Komlói Szociális Kht. 2008 végén adásvételi szerződést kötött egy komlói ingatlan tulajdonrészének értékesítésére.

A vételár 45 millió forint plusz áfa volt. Bár a később elkészült szakértői vélemény szerint a szerződés a törvények szerint megtámadható, Páva Zoltán a társaság taggyűlésén a bírósági megtámadás elutasítása mellett szavazott.

Páva szerint egy független ügyvédi iroda javaslata alapján nem támogatta a szerződés bírósági megtámadását. Ügyvédjeik szerint a vevő komoly értéknövekedést jelentő beruházásokat végzett az ingatlanon, így egy eljárás végén az eladó, illetve az önkormányzat többet veszített volna, mint amennyit nyer. Hozzátette, jelenleg tárgyalásokat folytatnak a vevővel annak érdekében, hogy utólag, a szakértői vélemény tudatában fizessen többet az ingatlanért. A polgármester megjegyezte: amikor az ingatlaneladásról döntöttek, Polics József, a későbbi feljelentő nem emelt kifogást.