Látogatási tilalmat rendeltek el a fehérvári kórházban

Vágólapra másolva!
Teljes látogatási tilalmat rendeltek be a székesfehérvári kórházban calicivírus-fertőzés miatt. A gyerekekhez és a súlyos betegekhez csak engedéllyel lehet bemenni.
Vágólapra másolva!

Három héttel ezelőtt a székesfehérvári kórház egyik belgyógyászati részlegét zárták le a calicivírus-fertőzés miatt, később másutt is felbukkant a betegség, ezért a kórházban elrendelték a teljes látogatási és felvételi tilalmat - adta hírül szombaton az MR1-Kossuth Rádió.

Rendkívül szigorú szabályokat rendelt el a kórház, még előre csomagolt étel sem lehet küldeni a betegeknek. A kisgyerekekhez és a nagyon súlyos betegekhez engedéllyel lehet bemenni - mondta dr. Szabó Gabriella orvos-igazgatóhelyettes közölte az elmúlt három hét során száznál is többen betegedtek meg. A vírusfertőzés hányással, hasmenéssel és lázzal jár, néhány nap alatt lezajlik, de bizonyos esetekben súlyos panaszokat okozhat.

A héten Békéscsabán is gondot okozott a vírus: csütörökön Benedekfi Katalin, a békéscsabai kistérségi tiszti főorvos közölte: valószínűleg calicivírus okozott járványt a Erzsébethelyi Általános Iskolában. Az intézménybe járó 303 tanuló közül 51 gyermek hiányzása hozható összefüggésbe a fertőzéssel. Eddig tizenkét gyermek ment orvoshoz, de Benedekfi már akkor jelezte, előfordulhat, hogy a megbetegedések száma nőni fog.