Két év múlva térhatásban játszunk majd

Vágólapra másolva!
A Ubisoft nevű videojátékkiadó cég várakozásai szerint 2012-re már a konzolokra kiadott játékok legalább fele támogatni fogja a térhatású látványt, melyet 3D-képes televízión élvezhetnek majd a játékosok.
Vágólapra másolva!

A TechRadar beszámolója szerint a francia videojátékos társaság arra számít, hogy mind a PlayStation 3, mind pedig az Xbox 360 konzolokhoz hamarosan elérhetők lesznek az első olyan játékok, amelyek akár térhatású móban is futni fognak. Ehhez természetesen megfelelő, a 3D-s megjelenítést támogató televízióra is szükség lesz, és maguknak a játékgépeknek a szoftverét is fel kell készíteni erre a funkcióra. A Ubisoft várakozásai szerint a jövőre boltokba kerülő játékok 15-20 százaléka támogatja majd a térhatású látványt, 2012-re azonban már minden második program biztosítja majd ezt.

PC-re hasonló megoldás már jó egy éve létezik, tavaly oldalainkon is bemutattunk már egy olyan monitort, amelyhez 3D szemüveget is mellékelnek, és háromdimenziós látványt biztosít. A megoldás azonban még a számítógépen sem túl kiforrott, egyebek mellett például azért, mert a megoldás csak az Nvidia cég grafikus kártyáival használható, a rivális ATI-éval nem.

Forrás: [origo]
PC-n már lehetséges a 3D-s játék, olvassa el bemutatónkat!

A konzolgépeket tipikusan inkább tévékhez csatlakoztatják, ezekből a háromdimenziós megjelenítésre képes modellek mostanság fognak a boltokba kerülni - áruk azonban meglehetősen borsos. Az Ubisoft emellett azt jósolja, hogy a térhatású látványt biztosító játékok a hordozható konzolokon is meg fognak jelenni - bár eddig egyelőre csak a Nintendo jelentette be, hogy ilyen eszköz piacra dobását tervezi.