Vágólapra másolva!
A magyar férfikézilabda-válogatott négy tagja nem játszik a szerbek elleni, szombati barátságos mérkőzésen. Perez Carlos, Eklemovics Nikola és Halász Máté pihenőt kapott, míg a Veszprém új átlövője Laluska Balázs személyi igazolvánnyal, útlevél nélkül szeretett volna belépni Szerbiába, ám a határőrök visszafordították.

A szerb kormány május 28-án úgy döntött, hogy az Európai Unió (EU) tagországai, valamint Svájc, Norvégia és Izland állampolgárai útlevél nélkül, érvényes személyi igazolvány birtokában is Szerbia területére léphetnek. Bár a szerb lapok is beszámoltak arról, hogy a rendelkezés május 31-én életbe lép, egyelőre nem egyértelmű a helyzet.

Pénteken a szerb határőrök nem engedték be az országba Laluska Balázst, a magyar férfikézilabda-válogatott jobbátlövőjét, aki azt mondta, neki az okmányirodában tanácsolták, próbálkozzon személyi igazolvánnyal.

A Külügyminisztérium szerint a szerb fél hivatalosan még nem jelezte, érvénybe léptette a határozatot.

A két csapat szombat 18 órai kezdettel Nagybecskereken (Zrenjanin) találkozik egymással. A magyarok június 13-án Ljubljanában, 20-án pedig Veszprémben a szlovénokkal vívnak világbajnoki selejtezőt. A győztes jut ki a januári, svédországi vb-re, ahol már kvalifikációt lehet szerezni a 2012-es londoni olimpiára.

A szerbek elleni 15 fős keret:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Liszkai Szilveszter (Pick Szeged), Mikler Roland (Dunaferr)
jobbszélsők: Gulyás Péter (MKB Veszprém), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Iváncsik Tamás (MKB Veszprém)
jobbátlövő: Balogh Zsolt (PLER)
irányítók: Lékai Máté (PLER), Nagy Kornél (Dunaferr)
beállósok: Herbert Gábor (Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Constanta), Zubai Szabolcs (Pick Szeged)
balátlövő: Grebenár Gábor (Aragon)
balszélsők: Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Törő Szabolcs (Arrate)