Már a szervezőket is idegesíti a vuvuzela

Vágólapra másolva!
Már a dél-afrikai vb szervezőbizottsága is elképzelhetőnek tartja, hogy kitiltsák a vuvuzelákat a stadionokból, amennyiben a tv-társaságok és a játékosok továbbra is panaszkodnak majd a hangszerre. Ha nem akarja, hogy a következő egy hónapra egy méhraj költözzön a fejébe, hallgassa a vb-t az [origo] webrádióján! 
Vágólapra másolva!

Danny Jordaan, a vb szervezőbizottságának elnöke a BBC kérdésére kijelentette: "További panaszok esetén meggondoljuk, hogy kitiltsuk a stadionokból a vuvuzelát."

A francia Patrice Evra máris megszólalt az ügyben, azt állította, csapata játékát erősen befolyásolta az Uruguay elleni 0-0-s meccsen az állandó zaj. "Aludni sem tudunk rendesen, már reggel hatkor felharsannak a vuvuzelák, a pályán pedig egyszerűen nem hallottuk egymást" - mondta a Manchester United védője.

A szervezők egyelőre csak arra kérték a szurkolókat, hogy a himnuszok alatt, illetve a hangosbemondó közleményeinél ne zúgjanak a trombiták.

"Néhány tévétársaság és játékos már panaszkodott, ezeket mi folyamatosan értékeljük, és kész vagyunk szigorítani" - közölte Jordaan, aki maga is inkább az éneklést részesíti előnyben: "Azért tudunk énekelni, hogy így fejezzük ki az érzelmeinket."

Mivel a vuvuzela a tévéközvetítés élvezhetőségét is képes elrontani, javasuljuk, hogy - akár a tévét lehalkítva - hallgassa a meccsközvetítéseket az [origo] vb-rádióján! Kommentátorpárosaink között profi sportriporterek, közéleti személyiségek és művészek egyaránt feltűnnek, hétfőn például a Bëlga zenekar közvetíti a Japán-Kamerun meccset, rövidesen pedig az ország kedvenc sportriportere, Hajdú B. István (a TV2 BL-meccseinek kommentátora) is bemutatkozik webrádiósként.

A rövidesen kezdődő Szerbia-Ghána mérkőzést Megyesi Gusztáv és Rév Dániel közvetíti.