Visszavették a balatonlellei üdülőt az OCÖ-től

Vágólapra másolva!
Az Országos Cigány Önkormányzatnak szeptemberig vissza kell adnia a haszonbérletbe kapott balatonlellei üdülőt az államnak - olvasható a keddi Magyar Nemzetben. A napilap úgy tudja, fél éve nyomoznak a vám-és pénzügyőrök az ingatlanrekonstrukció visszásságai miatt.
Vágólapra másolva!

Visszavette az állam az Országos Cigány Önkormányzattól (OCÖ) a két éve haszonbérletbe adott balatonlellei üdülőt - írja a keddi Magyar Nemzet a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt-re hivatkozva. Az OCÖ-nek szeptember közepéig ki kell ürítenie az üdülőt. A Magyar Nemzet kérdésére az MNV kommunikációs irodája a hétfői lapzártáig nem közölte a döntés indoklását.

Az ingatlant és a táborhelyet 2008 augusztusában vette át az OCÖ, amely akkor vállalta, hogy felújítja az épületet. A Magyar Nemzet információi szrint a rekonstrukció visszásságai miatt fél éve nyomoz a vám-és pénzügyőrség illetékes hivatala. Az OCÖ azt is vállalta korábban, hogy felnőttképzési központot működtetnek majd az épületben, de a napilap szerint ebből semmi sem valósult meg, az első szezonban pedig jelentős arányban befolyásos cigány önkormányzati tisztségviselők üdültek családjukkal hátrányos helyzetű gyerekek helyett.

Az előző kormány áprilisban 21 millió forintot ítélt meg az OCÖ-nek a táborok gyermekétkeztetésére. A táborkezdés kedden lett volna, de Kolompár Orbán csak múlt pénteken akarta meghozni a közgyűlési döntést hétezer táborozásra pályázó gyerek balatonlellei üdültetéséről. A Lungo Drom frakciója nehezményezte, hogy a cigány önkormányzat roma vakációs bizottsága nem tárgyalhatta meg az idei táboroztatás körülményeit, ezért nem szavazták meg a közgyűlés napirendi pontjait.