Hazai kalózszervereket foglaltak le

Vágólapra másolva!
Az illegális letöltőszájtokkal kapcsolatos hírekkel foglalkozó ASVA.info oldal egyelőre meg nem erősített híradásai szerint komoly warezrazzia zajlott le szerdán Magyarországon, amelyen ismert torrentoldalak kiszolgálóit foglalták le a rendőrök. A BRFK csütörtökre ígért tájékoztatást az ügyben.
Vágólapra másolva!

Az ASVA.info délután arról számolt be, hogy szerdán délelőtt több helyszínen is lefoglalt a rendőrség illegális tartalmakat kínáló hazai torrentoldalakat kiszolgáló számítógépeket. A blog értesülései szerint az egyik legnagyobb magyar kalózszájtnak számító nCore nevű oldalt kiszolgáló több szervert is lefoglaltak, de több másik, ugyancsak Bittorrent technológiát használó letöltőszájt sem működött szerdán, bár lehetséges, hogy egyeseket csak elővigyázatosságból kapcsoltak le tulajdonosaik. A BRFK-nál kérdésünkre elmondták, csütörtökön kaphatunk tájékoztatást az ügyben, annyit azonban megtudtunk más forrásból, hogy a legnagyobb hazai szerverfarmon 13 szervert valóban lefoglaltak.

A kalózszájtokkal foglalkozó blog - melynek nincs köze az azonos nevű jogvédő szervezethez - úgy tudja, legalább négy-öt szolgáltatónál voltak lefoglalások, a lefoglalt gépek számát ötven-száz közé taksálják. A hazai internetszolgáltatók adatcseréjét bonyolító központ, a BIX valós idejű statisztikái egyébként szerdán délután enyhe visszaesést mutatnak a magyar internetforgalomban.