Argentína bosszúra készül a németek ellen

Vágólapra másolva!
Az argentinok nagyon remélik, hogy a futballtörténelem nem ismétli meg önmagát, hiszen négy évvel ezelőtt szintén a vb-negyeddöntőben találkoztak Németországgal, és akkor a Nationalelf jutott tovább.
Vágólapra másolva!

Védekező Paraguay vár a kreatív spanyolokra

Ráadásul Argentína 2006-ban szintén Mexikót győzte le a nyolcaddöntőben, azonban Diego Maradona szerint a párhuzamok ezzel véget is értek. A szakvezető szerint játékosai égnek a vágytól, hogy visszavágjanak a négy évvel ezelőtti kiesésért, ráadásul nem győzte hangsúlyozni, hogy a két együttes márciusban egy barátságos mérkőzésen már találkozott, és akkor Argentína idegenben is nyerni tudott 1-0-ra.

Igaz, a dél-amerikaiak akkor más taktikával játszottak: csupán két csatár volt a pályán, ám Maradona úgy véli, hogy a 4-4-2-es játékrendszer a múlté. "Az a mérkőzés taktikailag tökéletes volt, de csak az akkori körülmények között. A jelenlegi keretet tekintve bűn lenne, ha megint úgy állnánk fel" - állította Diego.

Mindez azt jelenti, hogy az argentin csapat várhatóan megint három csatárral játszik majd, azaz Lionel Messi, Gonzalo Higuaín és Carlos Tévez is a pályán lesz. A nagy kérdés a középpálya összeállítása: az argentin sajtó szerint elképzelhető, hogy Ángel di María helyett a nagyobb munkabírású és védekezőbb felfogású Jonás Gutiérrez szerepel majd a bal oldalon, és Juan Sebastián Verón játékát sem lehet kizárni.

A német kapitánynak, Joachim Löwnek nincsen oka arra, hogy változtasson az Anglia ellen remekül futballozó gárdán, vagyis a balhátvéd minden bizonnyal ismét Jerome Boateng lesz. Lukas Podolski és Mesut Özil ugyan kisebb sérüléssel bajlódik, de ez nem lehet kizáró ok a játékukra. Cacau viszont biztosan nem áll a Nationalelf rendelkezésére.

A németek a pszichológiai hadviselést is megkezdték, Bastian Schweinsteiger például tiszteletlen viselkedéssel vádolta az argentinokat, a csapatkapitány Philipp Lahm pedig egyetértett vele. "Mindannyian tudjuk, hogy a dél-amerikaiak temperamentumosak, és nem tudnak veszíteni" - állította a Bayern München védője.

Klose: 100

Argentína ellen századik alkalommal léphet pályára a német válogatottban Miroslav Klose. A lengyel származású csatárnak ez a harmadik vb-je, és pályafutása 99 fellépésén 50 találatot szerzett. Ezzel a németek örökranglistáján második Gerd Müller mögött, aki 68-szor volt eredményes a Nationalelf színeiben.

"Ha valaki százszor szerepel egy olyan ország válogatottjában, mint Németország, akkor az sokat elárul a képességeiről. Az ötven gólt pedig nem szükséges magyarázni" - mondta róla Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya.

Klose a mostani vb-n eddig tartja magát gólátlagához, ugyanis csapata négy mérkőzésén kétszer talált a kapuba.



A várható kezdőcsapatok:
Argentína: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze, Mascherano, Verón, J. Gutiérrez, Messi, Higuaín, Tévez. Szövetségi kapitány: Maradona.
Németország: Neuer - Lahm, A. Friedrich, Mertesacker, J. Boateng, Khedira, Schweinsteiger, Özil, T. Müller, Podolski, Klose. Szövetségi kapitány: Löw.

www.global-soccer.eu