Képeken az új Hyundai Elantra

Vágólapra másolva!
A jövő héten kezdik meg az új Avente dél-koreai forgalmazását, Európába azonban már valószínűleg Elantra néven érkezik majd a kompakt szedán. A piaci bevezetéshez közeledve több gyári fotó és hivatalos adat is megjelent az autóról.
Vágólapra másolva!

A legérdekesebb információ, hogy hazájában 14,9 millió von, azaz körülbelül 2,8 millió forint lesz az ára, mivel nem sújtja semmilyen adó a helyi gyártású terméket. A közelgő bevezetést jelzi, hogy új fotókat és néhány konkrét adatot közöltek az új szedánról.

Hazai változatát a Gamma motorcsaládba tartozó, feltöltő nélküli, 1,6 literes, négyhengeres, közvetlen befecskendezéses benzinmotor fogja hajtani. Az új motor 140 lóerőt képes leadni 6300-as percenkénti főtengelyfordulaton, maximális nyomatéka 171 newtonméter.

Alaphelyzetben hatfokozatú manuális váltóval gyártják majd, de rendelhető lesz hozzá hatfokozatú automata is. Kézi váltóval alacsony, 5,8 literes átlagfogyasztást ígér a Hyundai. Az Avante és így az új Elantra tengelytávja 270 centiméter, öttel több, mint az előző generációé, ezzel sportosabb lesz a megjelenése az 455 centiméteres autónak, és nagyobb lesz az utastér.

Kiviteltől függően elérhető lesz az autóhoz párhuzamos parkolást önállóan elvégző asszisztens rendszer, hátsó ülésfűtés és ledes hátsó lámpa is. Az észak amerikai változatról még nincs biztos adat, de valószínű, hogy egy erősebb kétliteres motorral is kapható lesz majd.

Forrás: Hyundai

Még több fotó a galériában. Kattintson a képre!