Rabszolgatartás miatt vettek őrizetbe egy nyírbátori párt

Vágólapra másolva!
Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt vett őrizetbe a rendőrség egy nyírbátori párt, mert a gyanú szerint gyakorlatilag rabszolgaként tartottak két nőt. A rendőrség szerint a nőket éjjelente egy kétszer kétméteres melléképületbe zárták, dolgoztatták, verték és éheztették őket.
Vágólapra másolva!

Személyi szabadság megsértésének gyanújával indított eljárást a rendőrség egy nyírbátori pár, egy 42 éves férfi és 37 éves élettársa ellen - közölte pénteken a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrségen szerdán tett feljelentést az ügyben egy 35 éves nő. Az eddigi adatok szerint a feljelentőt három éve, egy másik középkorú asszonyt pedig másfél hónapja gyakorlatilag rabszolgaként tartotta a pár - olvasható a rendőrségi közleményben.

A rendőrség szerint nappal dolgoztatták őket, éjszakára pedig egy kétszer kétméteres alapterületű, minden komfort nélküli melléképületbe zárták. Újságot kellett kihordaniuk, alkalmi mezőgazdasági munkákat végeztettek velük, de az is előfordult, hogy terményt kellett lopniuk. Enni naponta egyszer kaptak annyit, hogy éppen csak ne haljanak éhen, rendszeresen verték, éjjel pedig még a dolgukat végezni sem engedték ki őket - közölte a rendőrség. Segélyüket az utolsó forintig elszedték, irataikat pedig maguknál tartották - teszi hozzá a közlemény.

A nők eredetileg azért költöztek a párhoz, mert abban reménykedtek, hogy jó dolguk lesz, de ahogy egyikük mondta: "Olyanok vagyunk ott, mint az állatok" - idézte őt a rendőrségi közlemény. A másik nő azt mondta a rendőröknek, hogy a szabad ég alatt is jobb sora lett volna. Annyira megfélemlítették őket, hogy megszökni nem mertek. A fiatalabb asszonyt pár éve a férfi, a gyanú szerint arra is rávetette, hogy eladja lakását, úgy volt, hogy közösen vesznek majd új házat, de a pénzt magának tartotta meg a férfi.

A Nyírbátori Rendőrkapitányság a sértettek sanyargatásával elkövetett személyi szabadság megsértése megalapozott gyanújával őrizetbe vette a két embert, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat. Mindkét gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, jelenleg kábítószerrel visszaélés miatt folyik ellenük eljárás. A férfi ellen okirattal visszaélés és csalás bűntette miatt is nyomoznak.