Nem ijesztett rá a Megasztár az X-Faktorra

Vágólapra másolva!
Az RTL Klub tehetségkutatóját átlagban 1,99 millió, a Tv2 műsorát 1,46 millióan figyelték szeptember 25-én este - de amíg egy sávban mentek, az X-Faktor-nak nem volt ellenfele.
Vágólapra másolva!

Átlagban 1,46 milliót tévéző nézte szombat este a Megasztár-t és tízezer híján kétmillió néző választotta az X-Faktor-t, így előbbi a teljes lakosságnál 30,7, utóbbi pedig 39,7 százalékot ért el az AGB mérése szerint. A műsorok egy perc különbséggel startoltak, azonban a Tv2 műsora 22.50-ig ment, szemben az RTL tehetségkutatójával, amely már 20.55-kor elbúcsúzott - a közös sávban pedig utóbbi nyert nagy fölénnyel.

agb

Nézze meg nagyban itt!

A tévéknek és reklámozóknak fontos 18-49-es célcsoportban is jóval erősebb volt az X-Faktor, amelyet száz, ötven alatti felnőtt tévéző közül 48 választott. A Megasztár a kereskedelmi célcsoportban 29,4 százalékot ért el szombaton, az első élő műsorral, és ahogy a grafikonon is látható, akkor kapcsolt át sok tízezer néző, amikor az RTL befejezte a zenés show-t, és A megmentő című akciófilmet küldte képernyőre.

A Tv2 új vezérigazgatója Simon Zsolt lesz október 24-től, erről többet itt olvashat.