Kétezer új alkalmazottat keres a Google

Vágólapra másolva!
Az internetes vállalat minden eddiginél intenzívebben bővíti alkalmazottai számát, a honlapján jelenleg több mint kétezer állást hirdet. A Google főleg fejlesztőket és értékesítőket keres, és a legtöbbjüket az USA-ba, de éppen Budapestre is van náluk felvétel.
Vágólapra másolva!

A Google állásportálján (http://google.com/jobs) jelenleg összesen 2076 állás van meghirdetve - írja a Reuters. A világ első számú keresőmotorját üzemeltető vállalat idén eddig 18 százalékkal, 23 300-ra növelte alkalmazottai létszámát, ami annak is köszönhető, hogy felvásárlásokkal bővítette a tulajdonába tartozó szoftverek és szolgáltatások számát.

A Reuters szerint azonban a cégnél meghirdetett állások száma is jelentősen, körülbelül a hatszorosára növekedett az elmúlt másfél évben. A Google elsősorban szoftverfejlesztőket és értékesítőket keres, de félszáz új jogászra is szüksége van az irodáiban. Az állások körülbelül fele az Egyesült Államokban van, de a világ minden táján, így a budapesti irodában is vannak szabad pozíciói az állásportáljának tanúsága szerint. A Reuters kiemelte, hogy a Google a hongkongban működő kínai képviseletét is jelentősen, 50 új alkalmazottal bővítené.

A változatos online szolgáltatásokkal foglalkozó cégtől az utóbbi időben a konkurenciának is sikerült szakembereket elszipkáznia, elsősorban a Facebooknak. Az elemzők szerint egyértelműen ennek köszönhető, hogy a cég bejelentette, jövőre 10 százalékos fizetésemelést ad az alkalmazottainak. A vállalat, ha sikerülne betöltenie a meghirdetett 2000 munkahelyet, a 25 ezer fős létszámmal még mindig nem tartozna a legnagyobbak közé: a Microsoftnak világszerte több mint 88 ezer alkalmazottja van.