Hír Tv: Vitézy ismerőseit és újságíró-kapcsolatait is figyelték

Vágólapra másolva!
Adatokat gyűjtöttek Vitézy Dávidról, a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjéről 2007 őszétől a Hír Tv információi szerint. A csatorna riportja szerint Vitézy telefonos híváslistáját és közlekedési szokásait figyelték, de adatokat gyűjtöttek a családtagjairól és azokról az emberekről is, akikkel telefonált.
Vágólapra másolva!

Megfigyelték Vitézy Dávidot, a Budapesti Közlekedési Központ vezetőjét a Hír Tv információi szerint. A Célpont című műsor péntek késő esti riportja szerint a csatorna birtokába jutottak a megfigyelésekről készült jelentések. A Hír Tv szerint ezeket egy magánnyomozó iroda készítette, akik szóbeli megállapodás alapján dolgoztak, de a riport szerint ezt a Hír Tv nem tudja bizonyítani. Arról nem volt szó a riportban, hogy kinek készülhettek ezek a jelentések.

A Célpont szerint 2007 szeptemberétől figyelték Vitézyt, a műsorban megjegyzeték: Vitézy ekkor a BKV felügyelőbizottságának tagja volt. Röviden idéztek a jelentésekből, ezek szerint feltérképezték Vitézy Dávid utazási szokásait - kiderült, hogy többnyire BKV-val és taxival jár -, és azt, hogy cége, valamint a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület ügyeit otthonról, a számítógépéről intézte. A jelentésben szerepelt az is, hogy Vitézy édesanyja milyen autóval jár, és a Hír Tv szerint felvételeket is készítettek a család lakóhelyeiről.

A Hír Tv szerint megszerezték Vitézy telefonos híváslistáját is, és feltérképezték azokat, akikkel kapcsolatban volt. A csatorna szerint Vitézy egyetemi évfolyamtársainak és a vele kapcsolatban álló újságíróknak is "utána mentek". A listán a Hír Tv mellett többek között az Index, a Magyar Rádió, a Népszabadság és az Inforádió munkatársai is szerepelnek - hangzott el a műsorban.