Vágólapra másolva!
Közel másfél milliárd forintos tranzakcióval 50 százalék fölé emelkedett az Econet.hu részesedése a Sziget Kft.-ben. A Sziget ugyanakkor megszerezte a Balaton Sound és a Volt Fesztivál eddig más tulajdonban lévő 50 százalékát.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Econet.hu Nyrt. 51 százalékra növelte részesedését a Sziget Kft.-ben. - közölte az Econet.hu kedden.

Az Econet.hu kizárólagos tulajdonában álló médiavállalata, az EST Media Group Kft. a tervek szerint 2013-ig vásárolja fel Sziget Kft. 75 százalékát, ennek a folyamatnak az esedékes része volt a mostani 1,45 milliárd forintos ügylet. Az EMG az akvizíciót az anyavállalata alaptőke-emeléséből tegnap befolyt 1,2 milliárd forintból, illetve egy 300 millió forintos rövid lejáratú kölcsönből finanszírozta.

Ezzel az econet.hu-csoport 2011-es konszolidált árbevétele az ideihez képest várhatóan több mint kétszeresére, a reklámpiac teljesítményétől függően a 8,5 és 10 milliárd forint közötti tartományba növekszik majd, emellett a csoport üzemi szintű eredményessége is intenzív módon, félmilliárd forintot meghaladó mértékben javulni fog.

A Sziget Kft. is bővült, az eddig 50 százalékos a tulajdonában álló Balaton Sound és VOLT Fesztivál másik 50 százalékát is megszerezte. Szintén megváltozott a Sziget Kft. tulajdonosi szerkezete: az 51 százalékos EMG-rész és a Gerendai Károly és Takács Gábor érdekeltségében lévő 39 százalékos rész mellett 10 százalékkal megjelentek a cégben a VOLT Fesztivál és a Balaton Sound korábbi 50 százalékos tulajdonosai. A Sziget Kft. szakmai irányítása is kibővült, a céget ezentúl Gerendai Károly, Takács Gábor, Fülöp Zoltán és Lobenwein Norbert szakmai teamje vezeti - áll a cégcsoport közleményében.