Kidőlt fa és leszakadt vezeték miatt késnek a vonatok

Vágólapra másolva!
A felsővezetékek leszakadása és kidőlt fa miatt is késnek a vonatok több vonalon. Budapest és Székesfehérvár között háromnegyed órás késéssel kell számolni.
Vágólapra másolva!

Csütörtök hajnalra az ország több vonalán leszakadt felsővezeték, tartós zárlat okoz jelentős késéseket a vasúti közlekedésben - közölte csütörtökön hajnalban a MÁV kommunikációs igazgatósága. A közlemény szerint a Budapest-Székesfehérvár vasútvonalon Tárnok és Dinnyés között 3 óra 53 perctől tartós zárlat miatt nincs a felsővezetékben áram. Jelenleg ezen a szakaszon áll a forgalom. Az erre közlekedő vonatok utasai 40-50 perc késéssel számoljanak.

A Budapest-Szolnok-Nyíregyháza-Záhony, vasútvonalon 2 óra 15 perckor Nyírbogdány és Demecser között egy tehervonat mozdonyára fa dőlt. Leszakadt a felsővezeték, és a mozdony is megsérült. A vonatok csak az egyik vágányon, váltakozó irányban tudnak közlekedni. Az erre közlekedő vonatok utasai 30-40 perc késésre számítsanak. Ugyanezen a vonalon Záhony és Tuzsér között is leszakadt a felsővezeték 2 óra 48 perckor. A pályát kizárták a forgalomból. A MÁV-START Zrt. a Volán társaságtól megrendelte a buszokat. Az átszállások miatt az erre közlekedő vonatok utasai további 10-20 perc, összesen 50-60 perc késésre kell, hogy számítsanak.