Vágólapra másolva!
Nem a Debrecen játékosai voltak az első futballisták, akik randalírozásossal vezették le a dühüket egy-egy meccs után. A Zidane által behorpasztott ajtót azóta is ereklyeként őrzik, Gascoigne pedig kis híján az edzőjét is megverte a törés-zúzás közben.

A harkivi vereség miatt egy konzulátusi őrbódén bosszút álló Kabát Pétert, Laczkó Zsoltot és Szakály Pétert a rendőrségi előállítás sem tudta lehűteni, a szállodába visszatérvén a szobájukban estek neki néhány berendezési tárgynak. Három évvel ezelőtt ugyanezt tette az argentin U20-as válogatott néhány tagja is, igaz, Sergio Agüeróék a világbajnokság megnyerése feletti diadalmámorukban rombolták le, ami az útjukba került.

A legnagyobbakkal is megesik

Nem Materazzi lefejelése volt az első jele annak, hogy Zinedine Zidane sem volt kiegyensúlyozott idegállapotban a 2006-os világbajnokságon. A franciák csapatkapitánya a csoportmérkőzések során előbb Svájc, majd a Koreai Köztársaság ellen is sárga lapot kapott, ami azt jelentette, hogy ki kell hagynia a Togo elleni összecsapást, ami a franciák továbbjutásáról döntött. A lipcsei Zentral stadion igazgatója, Winfried Lonzen szerint a lefújás után Zidane dühében hatalmasat rúgott az öltöző ajtajába, ami be is horpadt. Lonzen igyekezett dolog jó oldalát nézni, és kijelentette: az ajtót így őrzik meg, hiszen a sportág történetének egyik legjobb játékosa tette tönkre.

Az argentin válogatott kapus, Sergio Romero le sem tagadhatta, hogy dühében belebokszolt az öltözőajtóba, mivel eltört a kézfeje, és hosszú hetekre kidőlt a sorból. Romero a holland AZ Alkmaar játékosaként 2009 márciusában, a NAC Breda elleni kupavereséget követően nem tudott uralkodni magán.

Gazza vázát tört, pedig csontokat szeretett volna

Persze nem csak focisták borulnak ki olykor, hanem az edzők is, gyakran előfordul, hogy valamelyik mester a pálya szélén tehetetlen dühében odacsap egyet a kispadra, esetleg felrúg egy előtte lévő vizesflakont. A román CFR Cluj szakvezetője, Sorin Cartu azonban nemrégiben továbbment ennél, amikor csapata a Bajnokok Ligájában az FC Basel vendége volt. A kolozsváriak már a 15. percben hátrányba kerültek, és Cartunak valószínűleg nem nagyon tetszett, amit a pályán látott. Először csak hevesen gesztikulált az oldalvonalnál, majd helyére visszatérvén előbb a kezével döngetni kezdte, majd kirúgta a kispad melletti plexifalat. Cartut a meccs után menesztette a CFR, arra hivatkozva, hogy nem viselkedett megfelelően.


Az angol labdarúgás egyik nagy fenegyereke, Paul Gascoigne karrierje során (és azt követően is) többször szerepelt a bulvárlapok címoldalán különböző randalírozásai miatt. A középpályásnak nem csak a tivornyái végződtek botrányosan: amikor az 1998-as világbajnokságot megelőző utolsó keretszűkítésnél megtudta, hogy Glenn Hoddle nem viszi ki a vébére, akkor a szemtanúk szerint egyáltalán nem tudta kontrollálni mérgét. A vébéről szintén lemaradt Phil Neville úgy emlékszik, hogy Gascoigne heves káromkodások közepette valóságos megszállottként viselkedett.

"Odamentem az öltözőhöz, és berúgtam az ajtót. Aztán felborítottam az asztalt, és összetörtem a vázát, ami rajta volt. Hoddle-t nem próbáltam megütni, bár legszívesebben azt tettem volna" - írta később visszaemlékezéseiben Gascoigne.

www.global-soccer.eu