A megszavazott tiszteletdíjak miatt mondott le a felgyői polgármester

Vágólapra másolva!
Lemondott tisztéről a felgyői polgármester, mert a testület tiszteletdíjat szavazott meg magának és az alpolgármesternek is. Ábel István 22 évig irányította függetlenként a települést.
Vágólapra másolva!

Lemondott tisztéről a felgyői polgármester, miután a testület tiszteletdíjat szavazott meg magának és az alpolgármesternek - írja a delmagyar.hu. Ábel István huszonkét évig irányította függetlenként a Csongrád megyei települést.

Ábel István elmondta, hogy a legutóbbi ülésén a testület tagjai tiszteletdíjat szavaztak meg az alpolgármesternek és saját maguknak, ezzel a polgármester nem értett egyet, ezért lemondott tisztségéről.

A polgármester szerint az alpolgármestert is sarokba szorította a testület, mert Szabóné Berkes Etelka sem akart tiszteletdíjat felvenni a munkájáért. A távozó polgármester szerdán adja át a hivatal ügyeit helyettesének, a helyi választási bizottság ezután dönthet az új, időközi választás kiírásáról.

Ábel István az októberi helyhatósági választáson 172 voksot kapott, 30 szavazattal előzte meg a másodikként befutó Horváth Lajost.