Vágólapra másolva!
A két ünnep között elsősorban Nagy-Britanniában zajlott nagy futballélet, de Belgiumban is bajnoki fordulót rendeztek, vasárnap pedig már a spanyol ligában is játszottak. Álomcsapatunkba ketten is bekerültek az angol második vonalból, és a hét sztahanovista egyesülete, a hat nap alatt három mérkőzést játszott Arsenal is két játékossal képviselteti magát.

Kapus:
Daniel Aranzubia (spanyol, Deportivo): Az év első spanyol bajnokiján rögtön meglepetés született, hiszen a Deportivónak idegenben sikerült legyőzni a hazai pályán félelmetes Athletic Bilbaót. A győzelem hőse Aranzubia volt, aki egykori klubja ellen bravúrok egész sorát mutatta be.

Hátvédek:
Daniel Alves (brazil, Barcelona): A katalánok Lionel Messi nélkül léptek pályára a Levante ellen, és ha nehezen is, de begyűjtötték a három pontot. A jobbhátvéd Daniel Alves a meccs nagy részét az ellenfél térfelén töltötte, és két gólpasszt is kiosztott. Ha kicsit önzőbb, akkor maga is betalálhatott volna.

Joleon Lescott (angol, Manchester City): A Premier League tabellájának első két helyét a két manchesteri klub foglalja el, amelyek közül a City a második, a csapat a múlt héten mindkét bajnokiját megnyerte. Roberto Mancini együttese gólt sem kapott, ami a védelmet dicséri, Lescott ráadásul az Aston Villa ellen gólt is szerzett.

David Wheater (angol, Middlesbrough): A szebb napokat is megélt egyesület jelenleg a kiesés ellen küzd az angol másodosztályban, így a múlt héten szerzett négy pont nagyon jól jött a számára. A Boro a Preston idegenbeli legyőzését követően a Leeds ellen döntetlent játszott, és a középhátvéd Wheater mindkét meccsen betalált.

Andrew Taylor (angol, Watford): A watfordiak mindkét bajnokijukat megnyerték a múlt héten, és így osztályozós helyre jöttek fel a The Championshipben. A Middlesbrough-tól kölcsönkapott balhátvéd, Taylor mindkét találkozót végigjátszotta, és a Portsmouth ellen látványos bombagólt szerzett.

Középpályások:
Aaron Lennon (angol, Tottenham): A londoni egyesület elsősorban lendületes szélsőjátékának köszönheti sikereit. A jobb oldalon futballozó Lennon a Newcastle ellen is a tőle megszokott módon száguldozott az oldalvonal mellett, és góllal járult hozzá a győzelemhez.

Alex Song (kameruni, Arsenal): Az Ágyúsok egy hét alatt három bajnokit is játszottak, és a hetet rögtön a Chelsea elleni rangadóval nyitották. Song remekbeszabott gólt ért el, majd a Wigan ellen pihentette őt Arsene Wenger - ezen a találkozón a csapat nem is tudott nyerni. Song a Birmingham ellen visszatért a kezdők közé, és az Arsenal meg is nyerte a mérkőzést.

Samir Nasri (francia, Arsenal): Wenger nem csak Songra terjesztette ki a rotációs szisztémát. Nasri szintén kezdett a Chelsea ellen, és a jó teljesítmény jutalma pihenő volt, így a Wigan elleni bajnokit kihagyta. A Birmingham ellen viszont ismét a pályán volt, szépségdíjas gólt szerzett.

Ivan Perisic (horvát, FC Bruges): A belga bajnokságban szintén mérkőzéseket rendeztek a két ünnep között, és a Bruges horvát balszélsője nem akármilyen teljesítménnyel ajándékozta meg a drukkereket. A Charleroi elleni bajnokin egymaga négyszer volt eredményes, és így már tizenegy gólnál jár a szezonban.

Csatárok:
Mario Balotelli (olasz, Manchester City): A problémás támadó állítólag továbbra sem érzi jól magát Angliában, de ez nem akadályozta meg őt abban, hogy az Aston Villa elleni bajnokin mesterhármast érjen el. Góljai közül kettőt ugyan tizenegyesből szerzett, de teljesítménye így is kiemelkedő volt.

Jorgosz Szamarasz (görög, Celtic): Skóciában az új évet hagyományosan a Rangers és a Celtic rangadójával kezdik, és 2011 Glasgow zöld-fehér fele számára indult jobban. A Celtic idegenben győzte le 2-0-ra a városi riválist, és mindkét találatot Szamarasz szerezte.

www.global-soccer.eu