Offers néven közösségi kuponoldalt indít a Google

Vágólapra másolva!
Miután sikertelenül próbálta felvásárolni a Groupont, a legnagyobb közösségi vásárlós oldalt, saját kuponos oldalt indít a Google, Offers néven - adta hírül a Mashable.
Vágólapra másolva!

A Mashable által megszerzett dokumentum szerint a várhatóan Offersnek nevezett oldal napi levélben fogja felhívni a felhasználók figyelmét az elérhető ajánlatokra. A kiszivárgott képernyőfotón például egy húszdolláros ebédet kaphatnak meg tíz dollárért a vásárlók. Az ilyen oldalakon az akciók akkor lépnek életbe, ha 12-24 óra alatt elegen jelezték, hogy élni kívánnak az ajánlattal. A rendszer fizetési hátterét a hazánkban is működő Google Checkout rendszer adja. Az akciókat egyszerűen meg lehet osztani barátainkkal levélben, Facebookon, Twitteren és Buzzon is.

Forrás: [origo]
Új vásárlók becsábítására lehet jó az Offers

A kiszivárgott termék létezését a Google is elismerte. "A Google arra törekszik, hogy a cégeket és a vásárlókat új módon összekötő szolgáltatásokat fejlesszen, ennek a törekvésnek része az Offer Ads nevű tesztprojekt" - válaszolta a cég szóvivője a Mashable kérdésére. A lap szerint a keresőcég elkezdte felvenni a kapcsolatot az Offersbe felveendő üzletek képviselőivel.

A Google nem találja fel a spanyolviaszt az ötlettel, az induló szolgáltatás külseje és működési elve is nagyban hasonlít a Grouponra vagy a LivingSocialra. Az előbbi szolgáltatást a Google meg is kísérelte felvásárolni az elmúlt hónapokban, ám a Groupon tulajdonosai nem fogadták el a keresőóriás hatmilliárd dolláros ajánlatát.