A magyarok nem mondják le az egyiptomi utakat

Vágólapra másolva!
Az Egyiptomban nem szűnő tüntetéssorozat és a véres utcai harcok ellenére sem mondják le tömegesen a magyarok a betervezett utazásaikat. Az utazásszervezők szerint azért, mert a tengerpartok, ahová a legtöbben utaznak üdülni, egyelőre nyugodtak. A kairói programokat ugyanakkor szüneteltetik.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt két napban sem mondták le tömegesen egyiptomi tengerparti útjaikat a magyarok. Az egyiptomi kormányellenes tüntetések dacára a Külügyminisztérium nem sorolta Egyiptomot azok közé az országok közé, ahova nem javasolják az utazást, a tengerparti nyaralóhelyek ugyanis biztonságosak - közölte vasárnap Molnár Judit, a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének (MUISZ) szóvivője. A szolgáltatók ugyanakkor szüneteltetik a kairói programokat - tette hozzá.

Molnár korábban azt mondta, a tüntetések miatt sokan érdeklődnek az utazási irodáknál, de egyelőre nem mondják le az utakat. A magyarok általában olyan üdülőhelyekre utaznak, ahol kevés a helyi lakosság. Folyamatos az egyeztetés a kinti partnerekkel, telepített idegenvezetőkkel, a tengerparton nyugalom van - jelentette ki.

A Külügyminisztérium pénteken a honlapján arra hívta fel a térségbe utazó magyar állampolgárok figyelmét, hogy kerüljék a tüntetések helyszínét Kairóban és Egyiptom más nagyvárosaiban. Amennyiben az utazó elsősorban Sarm es-Sejk és Hurghada üdülőhelyeit keresi fel szervezett utazás keretében, fontolja meg a betervezett kairói látogatásuk elhalasztását - közölte a minisztérium.

Kairóban és több egyiptomi városban hatodik napja tart a hatalmas tüntetéssorozat és utcai harc, amelyben eddig legalább százötven ember vesztette életét. A demonstráló fiatalok Hoszni Mubarak elnök távozását követelik, vasárnap az eddigieknél jóval nagyobb erővel jelent meg a hadsereg a kairói utcákon. Számos repülőjáratot töröltek, több állam - köztük India, Izrael és az Egyesült Államok - mentőjáratokat küld, hogy kimenekítse Egyiptomban ragadt turistáit. Vasárnap reggel az al-Dzsazíra közölte, a főváros és a nagyobb városok mellett Sharm es-Sejkben, a magyarok által is kedvelt Vörös-tengerparti üdülőövezetben is páncélozott katonai járművek és katonák jelentek meg. Az egyiptomi helyzet alakulását folyamatosan nyomon követheti itt.