Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Évtizedeken át molesztált fogyatékosokat egy svájci szociális munkás

Vágólapra másolva!
Egy svájci szociális munkás bevallotta, hogy három évtizeden át száztizennégy gyereket és fogyatékos felnőttet zaklatott különböző szociális otthonokban - közölték a berni nyomozók.
Vágólapra másolva!

Kilenc különböző szociális otthonban dolgozott az a svájci férfi, akiről kiderült, hogy több mint száz gyermeket és fogyatékos felnőttet molesztált. A berni rendőrség nyomozói bejelentették, hogy fotók és videók bizonyítják, hogy a férfi elkövette a szexuális zaklatás bűncselekményét. A berni rendőrség különleges nyomozócsoportjának vezetője szerint a nyomozás központi kérdése már csak az, hogyan maradhatott észrevétlen és felderítetlen ilyen hosszú ideig a zaklatás - írja a BBC.

A férfi ellen már nyomoztak szexuális zaklatás gyanújával 2003-ban, de akkor ellentétes bizonyítékok miatt lezárták a vizsgálatot. Az 54 éves férfit tavaly áprilisban tartóztatták le, miután az egyik szociális otthonban két fogyatékos szólt a gondozóinak, hogy szexuális kapcsolatuk volt egy férfival. A nyomozók beszámolója szerint a szociális dolgozó főként fizikailag és mentálisan sérült fiatal férfiakat zaklatott, de áldozatai között néha nők voltak. A nyomozás adatai szerint a személyzet gyerekeit is molesztálta, a legfiatalabb áldozata egyéves volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről