Megszólal "az őt ért támadás miatt" a szegényekről beszélő Lázár

Vágólapra másolva!
Sajtótájékoztatót tart vasárnap délelőtt Lázár János "az őt ért támadás miatt" - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya. A Fidesz frakcióvezetőjéről szombaton jelent meg egy hangfelvétel, amelyen többek között Lázár azt mondja, "aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér".
Vágólapra másolva!

Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője vasárnap 11 órakor sajtótájékoztatót tart az őt ért támadásról - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya. Lázár feltehetően arra a hangfelvételre kíván reagálni, amely szombaton jelent meg a Kuruc.info-n. A felvétel a honlap szerint a hódmezővásárhelyi közgyűlésen készült.

A felvételen Lázár, aki Hódmezővásárhely polgármestereként is dolgozik, azt mondta, hogy "én soha nem szégyelltem, hogy mim van, dolgozom keményen, abban a miliőben nőttem fel, hogy a munka nem szégyen, a munka eredményét sem kell szégyellni, az ember kaparjon, gyűjtsön, építkezzen kockáról kockára. Aki erre nem képes, akinek nincs semmije, az annyit is ér. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom mondani. Annak annyi az élete. Ez az én véleményem."

Lázár János a hangfelvétel szerint ezután még arról is beszélt, hogy aki ügyesen manőverezett az elmúlt évek árfolyamingadozásai közepette, az jól is járhatott - egyben reményét fejezte ki, hogy a családfő ügyessége következtében a kisfia húsz év múlva "jó partinak" fog számítani a hódmezővásárhelyi lányos anyák körében.

Az ellenzéki pártok keményen bírálták a Lázárt a felvétel miatt. Az MSZP szerint Lázárnak meg kellene fontolnia, hogy visszavonuljon a politikától, a Jobbik pedig bocsánatkérésre szólította fel Lázárt "őszödi beszéde" után. Az LMP cinikusnak és felháborítónak nevezte Lázár szavait.

A 11 órakor kezdődő sajtótájékoztatóról az [origo] azonnal beszámol.