Elhunyt Münnich Iván agressziókutató

Vágólapra másolva!
Rövid betegség után, május 8-án, 67 éves korában elhunyt Münnich Iván - közölte a pszichológus családja szerdán. Az agressziókutatással is foglalkozó Münnich fő szakterülete a média és az agresszió kapcsolata volt.
Vágólapra másolva!

Elhunyt Münnich Iván pszichológus, az agressziókutatások neves képviselője. A klinikai szakpszichológust rövid betegség után, május 8-án, 67. évében érte a halál - közölte az elhunyt családja szerdán. A debreceni születésű szakember élete végéig a média és az agresszió kapcsolatának témájában végzett jelentős kutatásokat.

Munkássága alatt a magyar labdarúgó-válogatott pszichológiai tanácsadói feladatait látta el, később - csaknem negyven éven keresztül - oktatói tevékenységet végzett a Debreceni Egyetemen, az ELTE-n, a Newport Universityn és a Bárczy Gusztáv Gyógypedagógiai Főiskolán. Csaknem 30 könyv szerzője, szerkesztője, társszerzője volt, megközelítőleg 100 publikációját közölték szakmai lapokban.

Számos közéleti funkciót töltött be; a Magyar Tranzakció Analitikus Egyesület egyik alapítója, elnöke, majd társelnöke, az Európai Jogi és Pszichológiai Társaság elnökségi tagja, a Magyar Pszichológiai Társaság főtitkára, valamint az MTA Igazságügyi Pszichológiai Bizottságának tagja volt. Münnich Ivánt 1988-ban Ifjúsági díjjal, 2001-ben pedig a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki.