Vágólapra másolva!
Már nem teljes intenzitással, de még mindig edz Dusev-Janics Natasa, háromszoros olimpiai bajnok kajakosunk, aki szeptemberre várja első gyermekét.

"Az edzésterv szerint ugyanazt végzi el, amit a többi lány, azzal a különbséggel, hogy nem maximális erővel és hamarabb elindulva. Nem forog, mert azt már nem lehet neki, inkább többet dolgozik karból" - mondta a Délmagyar.hu-nak Janics edzője, Kovács László. A tréner szerint az a lényeg, hogy minél később szálljon ki a vízből, így a technikája és a mozgáskoordinációja megmaradjon.

Dusev-Janics Natasa orvosi ellenőrzés mellett naponta 15-20 kilométert is leevez, és emellett tanácsokkal látja el a fiatalokat. "A lányok hallgatnak rá, bár néha talán túl keményen is odamondja nekik a véleményét. Az utolsó pillanatig kitart és edz, de ha majd azt érzi, már ártalmas számukra a kajakozás, azonnal abbahagyja. Még így is ő lehet az egyik meghatározó magyar sportoló jövőre a londoni olimpián. Az egyik ellenfél, a német Katrin Wagner-Augustin hasonló cipőben jár, szintén gyermeket vár, és biztos vagyok benne, hogy ő is ott lesz Angliában" - tette hozzá a tréner.