Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Cikkünk folyamatosan frissül
Hétfő este megérkezett az Anzsi Mahacskala ausztriai edzőtáborába, majd kedd délelőtt az első edzésén is részt vett új csapatával Dzsudzsák Balázs. A magyar válogatott futballista első, kevésbé sikeres megmozdulásai után viccelődtek vele a csapattársak, akikről aztán később kiderült, többségük technikai tudása jócskán elmarad új társukétól. Tudósítás percről percre.

Mindent egy helyen az Eb-ről

12:56
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Nagyon vigyáznak a játékosokra

Az Ausztria keleti részén, a Bad Waltersdorf-i edzőkomplexumban több híres csapat is megfordult már, a pálya szélén elhelyezett poszterek alapján a létesítmény üzemeltetői az Arsenal látogatásaira a legbüszkébbek. Az Anzsi Mahacskala csapata egy golfparadicsom közepén épült spa szállodában lakik, a tökéletes minőségű edzőpálya ettől öt percre, egy domboldal lábánál fekszik. A pálya öltözőjébe sétáló játékosokra nagyon vigyázott az Anzsi hat csapatvezetője, egyelőre Dzsudzsák is csak inteni tudott az [origo] tudósítójának, beszélgetésre nem volt lehetősége. 

12:59
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Vadul fotózzák Dzsudzsákot

Dzsudzsák a játékosok közül tizedikként, egyedül sétált ki a pályára, a klub fotósa és videósa rögtön rátapadt.

13:02
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák hibáján viccelődik a sajtófőnök

Dzsudzsák a klub tolmácsával passzolgatott, majd két-három játékossal a kapura lövéseket kezdték gyakorolni. Dzsudzsák az egyik labdát csúnyán fölé lőtte, mire a klub sajtófőnöke, Alkeszander Udaltsov a Balázs nevet kiabálva viccesen jelezte a kezével, hogy cserélni kéne. 

13:10
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Nem tud szabadulni a macskaszerepből

Megérkezett a pályára a vezetőedző, Gadzsi Gadzsijev, aki rövid eligazítás után ötös csoportokban cicázni küldte a játékosokat. Dzsudzsák 20-22 passzon keresztül nem tudta megszerezni a labdát, ami nagy derültséget okozott a játékosok között. Amikor Dzsudzsák végül kiszabadult a macskaszerepből, a társak megölelgették.

13:30
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

"Balázs nagyszerű srác"

A sajtófőnök Alkeszander Udaltsov a pálya szélén az [origo] tudósítójának elmondta, hónapok óta kapcsolatban van Dzsudzsákkal, akit nemcsak remek játékosnak, de "nagyszerű srácnak" is tart. Elmesélte, hogy a májusi BL-döntőt is együtt nézték meg a Wembley-ben, és biztos benne, hogy a magyarnak nem lesz gondja a beilleszkedéssel. 

13:39
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Roberto Carlosra még várni kell

Több kulcsjátékos sincs ott az Anzsi edzőtáborában, a brazil világbajnok a klubvezetés engedélyével meghosszabbíthatta a szabadságát, és szerdán vagy csütörtökön csatlakozik a csapathoz, Diego Tardelli és a Dzsudzsák posztján játszó Mbark Busszufa pedig egyaránt a térdsérülését kezelteti, és csak Moszkvában kapcsolódik be a közös munkába. 

13:40
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Ázik az Anzsi

Fél órája tartott az edzés, amikor elkezdett szakadni az eső, elég hideg is lett. A pálya mellett a klub alkalmazottai zsörtölődnek, mint mondják, pont azért választották ezt a helyszínt, mert azzal csábították őket, hogy itt mindig ideálisak a körülmények.

13:51
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák technikásabb a társainál

Labdavezetési és futógyakorlatok után a társaságot két részre osztották. Dzsudzsák csoportjában három támadó vezette rá a labdát két védőre, az volt feladat, hogy a támadók minél gyorsabban kijátsszák a labdát valamelyik szélre, majd a szélső játékba hozza a középső embert. Dzsudzsák a bal oldalon támadott, az első négy próbálkozásból kettőt elcselezett, két beadása viszont remekül sikerült, társai viszont elügyetlenkedték a helyzetet. A jobb oldalról egy értékelhető beadás sem érkezett. A látottak alapján Dzsudzsák felfelé lóg ki a csapatból a technikai képzettség tekintetében.

 

14:00
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Tea, pokróc és esernyő

Egyre zordabbak a körülmények, a pálya szélén állók pokrócot és teát, Gadzsijev edző esernyőt kapott.

14:05
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Majden megvolt az első gól

A következő gyakorlatban hat támadó vezette a labdát négy védőre, Dzsudzsák immár nemcsak a szélen próbálkozik, hanem az edző utasítására néha középről osztogat. Két jó lövéssel is próbálkozott, mindkétszer alig vétette el a kaput.

14:10
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Gólképtelen dagesztáni támadók

Folytatódtak a hat a négy elleni támadások, de az összesen 12-13 próbálkozásból egy gól sem született.

14:13
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Három sorozatból mindössze két találat

Az edzés végén 20 méterről hármas sorozatban kapura lőttek az Anzsi-játékosok. Dzsudzsák mindháromszor eltalálta a kaput, de a kapus kivédte a lövéseit. A csapat összes lövéséből mindössze két gól született, ezeket hatalmas üdvrivalgás fogadta a játékosok részéről.

14:15
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsák még kint maradt

Az edző lefújta az edzést, Dzsudzsák ennek ellenére egy másik játékossal még a pályán maradt, és megpróbálkozott még két lövéssel, de ezek sem mentek be.

14:21
2011. július 5.
Vágólapra másolva!

Dzsudzsákot is bevették a közös fotóba

Az edzés után hét-nyolc játékos összekapaszkodott egy közös fotóra. A magyar játékos éppen egyedül ballagott az öltöző felé, amikor a többiek odahívták, így ő is rákerült a fényképre.