Vágólapra másolva!
A hétvégén beindult az európai fociszezon, a német és a francia bajnokságban is lejátszották az első fordulót, Angliában pedig a Community Shieldet. A Bundesligából öten is bekerültek álomcsapatunkba, amelynek kapuját egy tizenegyesölő román védi.

Kapus
Razvan Plesca (román, Gaz Metan Medias): Az Európa Liga selejtezőjében kevés meglepetés született, a legnagyobbat a medgyesiek okozták azzal, hogy kiverték a német Mainzot. A Gaz Metan büntetőpárbajban győzte le Stieber Zoltánékat, köszönhetően annak, hogy Plesca két tizenegyest is kivédett.

Hátvédek
Lee Peltier (angol, Leicester City): A Sven-Göran Eriksson által irányított csapat a legnagyobb esélyes az angol másodosztályban, és az első fordulóban ennek megfelelően is szerepelt. Idegenben verte 1-0-ra a Coventryt, a gólt a jobbhátvéd Peltier szerezte.

Roel Brouwers (holland, Borussia Mönchengladbach): A Bundesliga legnagyobb esélyesének tartott Bayern München vereséggel kezdett, otthon kapott ki a Mönchengladbachtól. A vendégeknél Brouwers hibátlan teljesítményt nyújtott a védelem közepén, ráadásul a győztes találat az ő előreíveléséből született.

Jason Shackell (angol, Derby County): A Championshipben rengeteg olyan patinás klub szerepel, amely egykoron megfordult az élvonalban. A Derby az első fordulóban azt a Birminghamet győzte le, amelyik az előző idényben még a Premier League-ben szerepelt, és a diadalhoz a középhátvéd Shackell fejesgólja is kellett.

Marcel Schäfer (német, Wolfsburg): A Wolfsburg némileg meglepő módon idegenben verte 3-0-ra a Kölnt a Bundesliga első fordulójában, és a találkozón született egy furcsa gól is: Schäfer érintés nélkül csavart egy szögletet a kölniek kapujába (a videón 1:22-től).


Középpályások
Nani (portugál, Manchester United): Az angol Szuperkupának megfelelő Community Shielden egy félidő után úgy tűnt, hogy a két manchesteri együttes közül a City diadalmaskodik. A második játékrészben azonban a United fordítani tudott, és ehhez Nani két góllal járult hozzá.

Naszer Barazit (marokkói, Austria Wien): Az Arsenal ificsapatában pallérozódott marokkói januárban igazolt a bécsiekhez, ahol gyorsan közönségkedvenc lett belőle. A múlt héten az Európa Ligában az Olimpija Ljubljana elleni hazai meccsen az ő mesterhármasa kellett ahhoz, hogy az Austria nyerjen és továbbjusson.

Julien Féret (francia, Stade Rennes): A breton együttes fantasztikus formában kezdte a bajnokságot, az első fordulóban idegenben rúgott egy ötöst a Dijonnak. A meccsen még a védekező középpályás Féret is betalált, ráadásul a játékos a hétközi Európa Liga-mérkőzésen is eredményes volt a grúz Metalurgi Rusztavi ellen.

Kevin Grosskreutz (német, Borussia Dortmund): A német bajnokcsapat ott kezdte az új szezont, ahol az előzőt abbahagyta. Az első játéknapon a a Hamburgot darálta be agresszív és lendületes futballjával, és főleg a balszélső Grosskreutz volt elemében, aki kétszer is betalált.

Csatárok
Markus Rosenberg (svéd, Werder Bremen): A brémai drukkerek kicsit aggódva várták a Bundesliga rajtját, hiszen a csatársorban az a Rosenberg kapott lehetőséget, akire egy évvel korábban nem tartottak igényt, és kölcsönadták a Racing Santandernek. A támadó azonban sértődöttség helyett gólokkal bizonyított, és két találatának köszönhetően a Werder begyűjtötte a három pontot a Kaiserslautern ellen.

Sascha Mölders (német, Augsburg): A Bundesliga újoncai közül az augsburgiak kezdték jobban az idényt. A klub történetének első élvonalbeli idényét egy 2-2-es döntetlennel nyitotta a Freiburg ellen, és mindkét gólt a nyáron igazolt csatár, Mölders szerezte.

www.global-soccer.eu