Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Észak-Indiában 48 halottja van a földrengésnek

Földrengés indiában, eddig csaknem félszáz halottat találtak az ország északi határvidékén, valamint a szomszédos Nepálban és Tibetben
Vágólapra másolva!
A vasárnapi földrengés utáni mentést nehezíti az esős idő, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy tovább nőhet az áldozatok száma Indiában. Eddig csaknem félszáz halottat találtak az ország északi határvidékén, valamint a szomszédos Nepálban és Tibetben.
Vágólapra másolva!

Negyvennyolcra nőtt az India, Nepál és Tibet határán vasárnap történt földrengés áldozatainak a száma - közölte hétfőn az indiai rendőrség. A korábbi hírek még csak négy halottról szóltak, de Dzsaszbir Szingh indiai rendőrségi illetékes azt mondta hétfőn, hogy az összedőlt épületek romjai alatt további holttesteket találtak. Az észak-indiai Szikkim államban 25 halottról tudnak, míg a szomszédos Nepálban és Tibetben 23 holttestet találtak.

A mentést nehezítik a földcsuszamlások és az esős idő is, ezért az indiai hatóságok szerint tovább emelkedhet az áldozatok száma. A térségben nem működnek a telefonok, és áramkimaradások is vannak. Több száz ember az utcán töltötte az éjszakát, mert attól tartott, hogy a rengésben megrongálódott épületek összeomlanak.

Forrás: MTI/EPA
Egy idős asszony kutat tárgyai után összedőlt házánál

A Richter-skála szerinti 6,9-es - korábbi hírek szerint 6,8-as - erejű földrengés vasárnap este rázta meg a térséget. A földmozgás központja az észak-indiai Szikkim államban volt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről