Lezárták a volt horvát miniszter elleni nyomozást a Mol-INA-ügyben

Vágólapra másolva!
A horvát ügyészség nem talált bizonyítékot Damir Polancec ellen, a volt horvát miniszterelnök-helyettest korrupcióval gyanúsították a Mol-INA-ügyben.
Vágólapra másolva!

A korrupció és a szervezett bűnözés elleni horvát ügyészségi hivatal lezárta a nyomozást a Mol-INA-ügyben korrupcióval gyanúsított Damir Polancec volt gazdasági miniszter és miniszterelnök-helyettes ügyében - jelentette hétfőn a Hina horvát hírügynökség. A hivatalos indoklás szerint nem találtak olyan bizonyítékot, amely alátámasztotta volna a feltételezést, miszerint Polancec felbujtója és segítője lett volna Ivo Sanader volt miniszterelnöknek, akit azzal gyanúsítanak, hogy 10 millió euró megvesztegetési pénzért átjátszotta a Molnak az INA horvát olajipari vállalat igazgatásának jogát.

A vád szerint Sanader Hernádi Zsolttól, a Mol vezérigazgatójától kapta a pénzt, s a horvát hatóságok kérték is, hogy jogsegély keretében a magyar ügyészség hallgassa ki Hernádit. A kérést Budapesten korábban arra hivatkozva utasították el, hogy a horvát nyomozó szervek által kért adatok feltárása árthat Magyarország biztonságának.