Vágólapra másolva!
Overdose az október 2-i párizsi Group I-es versenyt is kihagyja. Mikóczy Zoltán, a ló társtulajdonosa szerint lovával - pataproblémái miatt - jelenleg csak kondíciómunkát tudnak végezni, de formaidőzítést nem.

Mikóczy szerint Overdose mindennap dolgozik, ám még nem tudnak számára olyan szintű terhelést adni, amivel csúcsformába lehetne hozni. Európa legrangosabb őszi sprintfutamát pedig e nélkül nem lehet vállalni - mondta a társtulajdonos.

Arról is döntött a menedzsment, hogy Overdose nem megy téli pihenőre, folytatják a felkészítését, az ősz második felében és télen is szeretnék versenyeztetni. A lehetséges futamokat viszont majd csak akkor nevezik meg, amikor a ló már teljes értékű munkát végezhet - olvasható a Pannoniaoverdose.hu-n.

Overdose augusztusban lábsérülése miatt két hétre leállt, és emiatt nem vett részt a szeptember 11-ei, szintén Párizsban rendezett Group III-as, 1000 méteres viadalon.

Forrás: AFP/Rainer Jensen

A ló 13 veretlenül teljesített futam után tavaly csak hetedik lett a baden-badeni Goldene Peitschén, miután felépült súlyos sérüléséből, a savós patairha-gyulladásból. Idén Hoppegartenben nyert, majd a Haydock Parkban hetedik lett, a Royal Ascoton pedig már jó formát mutatva, a győztestől alig elmaradva negyedikként végzett.