Válságos állapotban a húszezer voltos áramütést szenvedett dabronci munkás

Vágólapra másolva!
Mélyaltatásban tartják azt a férfit, aki húszezer voltos áramütést szenvedett szerdán, miközben egy épülő ipari csarnok festésén dolgozott a Veszprém megyei Dabroncon. A balesetben másik három munkás is megsérült, ketten pedig életüket vesztették. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz az ügyben.
Vágólapra másolva!

A délelőtt folyamán próbálják meg felébreszteni a dabronci áramütés legsúlyosabb sérültjét a veszprémi kórházban - közölte Rácz Jenő, a kórház főigazgatója csütörtök reggel. A férfi állapota továbbra is válságos, az orvosok az ébresztés után próbálnak majd pontosabb képet kapni a sérüléseiről.

Az ajkai Magyar Imre Kórház sürgősségi osztályának ügyeletese elmondta, hogy a hozzájuk érkezett két beteg állapota továbbra is stabil, ők ébren vannak. Megfigyelésre továbbra is az intenzív osztályon tartják őket, de állapotukról a kórház a betegek kérésére bővebb felvilágosítást nem adott.

Forrás: MTI/Varga György
A dabronci áramütés helyszíne

A baleset győri kórházba szállított sérültje nincs életveszélyben, de az áramütés következtében a testén 30-40 százalékos égési sérüléseket szenvedett - közölte a kórház orvos igazgatója, hozzátéve, hogy az égésplasztikai osztályon további műtét vár a betegre.

A Veszprém megyei Dabroncon hat munkást ért húszezer voltos áramütés szerdán, amikor egy épülő ipari csarnok festésén dolgoztak. A fémvázas festőállványt az épület homlokzata elé akarták tolni, ám az elérte a fölötte csaknem nyolcméteres magasságban húzódó magasfeszültségű vezetéket. Ketten a helyszínen meghaltak, négy munkást kórházban ápolnak.

A rendőrség az ügyben foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz, és a megyei kormányhivatal munkavédelmi szervének munkatársai is vizsgálják a halálos munkabaleset körülményeit.