Vágólapra másolva!
December tizedikén utolsó alkalommal bokszol kisváltósúlyban a divízió WBA/IBF világbajnok Amir Khan, aki a jövő évben már váltósúlyban folytatja karrierét. A brit ökölvívó nagyon rendes fickónak tartja Mayweathert, és úgy érzi, ellene hamarabb kiáll, mint Pacquiao ellen.

Khan hosszú hónapok óta nagyjából minden héten kihívást intézett Floyd Mayweather Jr. irányába, és úgy fest, a sok próbálkozás beérett: "Szerintem előbb kiállok vele, mint Manny Pacquiao. Mayweather fél Pacquiaótól. Floyd tulajdonképpen már bele is egyezett, hogy megküzd velem. De nem nézhetünk ennyire előre."

A brit úgy látja, leendő ellenfele kockázatosan bokszol: "Először le kell tudnom Petersont, és a második, vagy harmadik váltósúlyú meccsem lesz a Mayweather elleni. Láttam néhány gyenge pontot nála, most már sokkal több ütést szed be. Igaz, remekül védekezik még mindig, de az utolsó két meccsén elég agresszív volt, és hát ez kockázatokkal jár. Sokkal többször maradt nyitva. Nem gondolom, hogy Ortiz veszélyt jelentett rá, de eltalálta néhányszor. A legjobb védekezés a támadás, de egy ilyen taktikával megvan a veszély, hogy több ütést szedsz be."

Khan magánemberként szimpatizál Mayweatherrel: "A kamera előtt csinálja a feszkót, elég arrogáns, néha túl is lő a célon, de én találkoztam vele személyesen Vegasban és Angliában is, és azt mondom, hogy az egyik legrendesebb csóka, akit valaha ismertem. Megölelt és szerencsét kívánt nekem. Beszélgettünk az ökölvívásról. Azt kértem tőle, hogy fényképezkedjünk egyet, ő pedig boldogan beleegyezett, ez mindent elmond arról, milyen személyiség is ő valójában. Egy igazán rendes srácnak tartom őt. Tisztában van a képességeivel, a kamera előtt pedig mindent megtesz, hogy érzelmeket váltson ki az emberekből, vagy utálják, vagy kedveljék. És így, aki utálja, és aki kedveli is fizet azért, hogy megnézze a meccseit, ami az ő valódi célja. Ha egy unalmas fickó lenne, az emberek nem fizetnének azért, hogy lássák."

Forrás: www.profiboksz.hu