"Hányas cipőt hord a walesi herceg?" - tudakozónak tekintik a britek a nagykövetségeiket

Vágólapra másolva!
Egészen lehetetlen kérések özönével szembesülnek a brit külképviseletek, a kormány ezért azt kéri az állampolgáraitól, csak akkor hívják a nagykövetségeket, ha valóban bajba kerültek külföldön.
Vágólapra másolva!

A brit kormány azt kéri állampolgáraitól, hogy csak indokolt esetben forduljanak az ország külképviseleteihez. A brit nagykövetségeket egészen furcsa kérésekkel keresik meg. A Guardian című brit lap beszámolója szerint volt, aki Károly herceg lábának a méretére volt kíváncsi, más Phil Collins telefonszámához szeretett volna hozzájutni a nagykövetségen. A külképviseleti személyzet olyan kérdésekkel is szembesült már, hogy milyen időjárás várható, és hol vannak a legjobb horgászhelyek Görögországban.

A brit kormány különleges telefonközpontot létesített a spanyolországi Malagában, hogy megszűrje a hívásokat. A konzuli ügyekért felelős miniszter, Jeremy Browne hangsúlyozta, hogy a külképviseletek azoknak az embereknek segítenek, akik valóban bajba kerültek külföldön. Ebbe a kategóriába pedig aligha férhetett bele a férfi, aki a sydney-i konzulátustól azt akarta megtudni, mit csomagoljon a nyaralására, vagy az érdeklődő, aki Floridában ahhoz kért segítséget, hogy elűzze a hangyákat a nyaralójából.