Vágólapra másolva!
2004-ben a döntetlen még Juan Manuel Márquez világbajnoki címét jelentette, négy évvel később azonban Manny Pacquiao megosztott pontozással nyert, elhódítva ezzel a Bokszvilágtanács (WBC) nagypehelysúlyú világbajnoki övét. A harmadik felvonásra - ezúttal a WBO váltósúlyú övéért - magyar idő szerint vasárnap hajnalban Las Vegasban kerül sor.

A két klasszis bokszoló először 2004. május 8-án találkozott egymással, a Las Vegas-i összecsapás esélyesének a pehelysúly címvédője, Márquez számított, ám a Fülöp-szigeteki rivális az első menetben háromszor is padlóra küldte a világbajnokot.

Márquez három padlózása a 2004-es csata első menetében:


Kevés hiányzott ahhoz, hogy a mérkőzésvezető beszüntesse az egyoldalú csatát, utólag kiderült, nagy hibát követett volna el. Mert Márquez nemcsak kihúzta a szünetig, hanem összeszedve magát remek bunyóval rukkolt elő a maradék tizenegy menetben. A pontozók is díjazták erőfeszítését, mert végül döntetlenre hozták a meccset, ezzel a mexikói megvédte trónját.

Az első csata utolsó percei 2004-ből:


2008. március 15-én a helyzet hasonló volt, Márquez a WBC nagypehelysúly bajnokaként ismét Las Vegasban mérkőzhetett meg Pacquiaóval, ezúttal azonban a nagyon kemény mérkőzést megosztott pontozással a Fülöp-szigeteki nyerte. A 12 menetes csata végén az egyik bíró Pacquiaót, a másik pedig Márquezt látta jobbnak 115-112-re, a harmadik pedig 114-113-at adott előbbi javára.

Pacquiao győzelme 2008-ból:


A két klasszis közötti harmadik összecsapást, illetve az azt megelőző gálát - amelyen többek között az amerikai Timothy Bradley és a kubai Joel Casamayor a WBO kisváltósúlyú övért bokszol - a Sport2 teljes egészében, élőben közvetíti vasárnap hajnalban.